В Пиерлат, Югоизточна Франция, се намира една от най-големите ферми

...
В Пиерлат, Югоизточна Франция, се намира една от най-големите ферми
Коментари Харесай

Глад за жабешки бутчета, земноводното е заплашено от изчезване

В Пиерлат, Югоизточна Франция, се намира една от най-големите ферми за развъждане на жаби в Европа, споделя Народоосвободителна въстаническа армия. Влага, топлота и оглушително крякане на 100 000 жаби – по този начин наподобява работното място на Патрис Франсоа. В дните за разможаване мъжките жаби извиват гласни струни до краен лимит. Така се борят за любовта на женските, споделя притежателят на фермата.

Патрис споделя, че е нужна 1 година за развъждането на 1 жаба, преди тя да попадне в чинията ви като апетитен деликатес.Това изяснява галактическите цени на жабешките бутчета, в гастрономическите заведения за хранене.

" Комерсиализираме жабата, когато доближи тегло сред 50г и 80 грама - тогава става годна за консумация ", споделя притежателят на фермата. Изискано декорираните порции надминават без проблем сумата от 100 евро, а кг от тях Патрис продава за нескромните 60 евро.

Повечето жаби, които Европа употребява през днешния ден са импорт от Индонезия и Турция. Според ново изследване европейското търсене на жабешки бутчета може да докара земноводните до " необратимо изгубване ".

Между 2010 година и 2019 година страните от Европейски Съюз са внесли 40,7 милиона кг бутчета - еквивалент на към два милиарда жаби.

" Мисля, че бизнесът с развъждането на жаби занапред ще се е развива, тъй като в доста страни производители има все по-малко. Някои страни в Азия да вземем за пример към този момент стопираха да го вършат поради растеж на маларията – знаете, че жабите употребяват главно инсекти, а когато нарушим екоравновесието и дивите жаби изчезнат, идват други проблеми ", разяснява Патрис Франсоа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР