В Петрич обявиха обществена поръчка за ремонт на покрив, който

...
В Петрич обявиха обществена поръчка за ремонт на покрив, който
Коментари Харесай

Обществена поръчка за ремонт на покрив, който вече е ремонтиран

В Петрич оповестиха социална поръчка за ремонт на покрив, който към този момент е ремонтиран. Още преди да бъде определен реализатор на обекта на стойност към 40 000 лева Оказва се обаче, че строителна компания към този момент е подменила старите с нови керемиди.
Защо се разгласи поръчка за към този момент изработен ремонт на покрив в Петрич? Бъдещ център за настаняване от фамилен вид се ремонтира в границите на няколко публични поръчки
Ремонтираната постройка ще се употребява като център за настаняване от фамилен вид. Реконструкцията е разграничена на няколко публични поръчки. Последната е за изцяло възобновяване на покрива – за близо 37 000 лева без Данък добавена стойност. Обявена е на 1 февруари. Няма определен реализатор. Но има подготвен покрив.

Покривът е изработен от компанията, спечелила предходната поръчка – за ремонт на самата постройка. Собственост е на брачната половинка на общински консултант. А кметът не знаел.

„ Изобщо не сме знаели, че ремонтът е осъществен, тъй като обекта не е актуван по никакъв метод, т.е. от страна на нас като инвеститорски надзор, не е имала инспекция до този миг тъй като не е желано заплащане до момента”, сподели кметът Димитър Бръчков.

Ръководителят на обекта твърди, че ремонтирал покрива без да пита, тъй като течовете му пречели на работата по постройката.

„ В момента, в който съм получил сигнала, съм прекратил публичната поръчка, назначил съм комисия, комисията е открила и е направила докладна към нас”, разяснява още кметът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР