В петнайсетина руски града днес се извършват обиски на антикорупционната

...
В петнайсетина руски града днес се извършват обиски на антикорупционната
Коментари Харесай

Руската полиция обискира офиси на движението на опозиционера Навални

В петнайсетина съветски града през днешния ден се правят обиски на антикорупционната Неправителствени организации на опозиционера Алексей Навални, седмица откакто Москва я класифицира като " задграничен сътрудник ", заяви организацията ан Навални Фонд за битка с корупцията, представена от Франс прес.

Под " задграничен сътрудник " в Русия се схваща организация с задгранично финасиране, която се занимава с политическа активност, отбелязва организацията.

Навални посочи в Туитър, че тази трета вълна обиски за последните седмици е почнала в шест часа сутринта и е ориентирана против минимум 30 адреса.

Според редица туитове на шефа на Фонда за битка с корупцията Иван Жданов обиските са ориентирани към сътрудници и доброволци на организацията от европейска Русия до Далечния изток. Сред градовете, където те се правят, са Москва, Владивосток, Екатеринбург, Самара, Челябинск и Ярославъл.

Руският Следствен комитет заяви в изказване, че обиските са свързани с следствие за пране на пари и са ориентирани както към офиси, по този начин и към частни жилища. Освен това банковите сметки на Фонда за битка с корупцията са замразени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР