В петиция до министъра на образованието и науката учителите от

...
В петиция до министъра на образованието и науката учителите от
Коментари Харесай

В Добрич се противопоставят на закриването на паралелка във Финансово-стопанската гимназия

В петиция до министъра на образованието и науката учителите от Финансово-стопанската гимназия „ Васил Левски “ в Добрич изрично се опълчват на желанието да бъде закрита паралелката „ Митническа и данъчна администрация “. Решението за закриване на паралелката е „ взето безконтролно и пагубно за образованието в област Добрич. Затова учители, сегашни и към този момент приключили възпитаници и родители ще му се противопоставим с всички законови форми на митинг “, написа в петицията. Копие от документа е изпратен до парламентарната комисия по обучение, началника на РУО – Добрич и до кмета на община Добрич. В него се оспорва решението на Областната комисия по претовареност и РУО паралелките в VIII клас през новата образователна година вместо досегашните четири да бъдат понижени на три.
В петицията се показва, че професионалното обучение и образование е измежду десетте основни дейности, препоръчани от Европейската комисия в програмата за умения, която се извършва от 2016 година
В 70-годишната си история гимназията е потвърдила своя престиж и реализация на учениците си, напомнят от учебното заведение, което е измежду най-желаните измежду седмокласниците.
При разискване на план-приема за новата образователна година Областната комисия по претовареност излезе с решение за закриване на паралелката, подготвящи бъдещи митнически и данъчни инспектори с претекста, че няма реализация за приключилите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР