В петък вестник "Уикенд" хвърли бомбата, обявявайки, че "следващият разследван

...
В петък вестник "Уикенд" хвърли бомбата, обявявайки, че "следващият разследван
Коментари Харесай

Весела Барбукова: Бизнесът ни е чист


В петък вестник "Уикенд " хвърли бомбата, обявявайки, че "следващият разследван олигарх "(по Уикенд, б.а.) ще е Димитър Барбуков. Бяха изнесени противоречиви изказвания, които целяха да поддържат тезата. Припомни се и близкото другарство на семейство Барбукови с Баневи.

Публикацията се изтълкува от мнозина като сигнал или предизвестие към фамилията. Паметливи припомниха, че известният тв водещ Сашо Диков дълги години наричаше изданието "официоза ", свързвайки го с това, че постоянно "врагове на формалната власт " първо паднаха на прицела на вестника, а по-късно и на управляващите, написа уеб сайтът „ Флагман “.

По този мотив Весела Барбукова отговори обществено на всички обвинявания, разкри дали се тормози и чист ли е бизнеса на фамилията й.

"Не мога да не взема отношение към оповестеното във вестник Уикенд и някои уеб сайтове от свое име и от името на брачна половинка ми, тъй като това накърнява моите и на моето семейство конституционни права и съдържа неистини, обидни за нас квалификации и подвеждаща информация, целяща да урони личностния ни престиж ", стартира отвореното си писмо Весела Барбукова. Тя акцентира, че ясно осъзнава отговорността, че са публично значими персони, има по-висок предел на толерантност, само че в този случай се прекрачили всички естествени граници.

"Ще употребявам думи от написаното: „ Червени куфарчета “ – цялостна небивалица! Това е едно от нещата, които постоянно са ни разсмивали. До 1989 година брачният партньор ми Димитър Барбуков освен, че не е бил член на Комсомола, само че е бил с характерност: „ наследник на кулак - национален зложелател! “. Това го е принудило да оцелява мъчно в тези години. Никога не е бил член на Комсомола и на негови високи структури. На този декор да се приказва, че той е взел червени пари и куфарчета – това е смешно. Все отново за сходно изказване би трябвало да има и обстоятелства ", акцентира Весела Барбукова.

Бизнесдамата призвана, че има неща, които не отхвърлят - фамилното другарство с починалия към този момент Петър Петров, някогашен Първи секретар на партията в Русе, който бе шеф на първата им компания в интервала 1993-1996 година.

"Задължително разясняваме, че той постъпи при нас с конкурс! И в името на истината желаеме да заявим, че бе неповторим експерт. Безценен кадър и добър човек! Той е мъртвец и умря в дребния си фамилен панелен апартамент в кв. Красно село ", добави по тази тематика Барбукова.

"Фамилният ни строителен бизнес постоянно е бил законен, обществен, пред очите на институциите и Държавата. Нямаме непостроен и недовършен обект. В този смисъл ние се гордеем и сме напълно спокойни – построили сме и продали хиляди жилища. Нали въпреки всичко никой не е отговорен, че прави бизнес и работи? В годините сме имали някои спорове от частно и бизнес естество, само че те са решавани в съда и завършиха в наша изгода. Решаваме естествените си проблеми в дух на комуникативност и отвореност. Ние живеем със съзнанието, че сме хора, които градим, вършим почтен бизнес и оцеляваме в сложна бизнес среда ", написа още една от най-известните дами в България.

Весела Барбукова споделя, че с Евгения и Николай Баневи са близки другари, даже са им били кумове, само че в никакъв случай не са правили бизнес с тях. Тя се гневи, че България се е трансформирала в страна на сеира и обича да линчува, атакува и клюки обществените персони. "Деградивното, злото и хейта са мощно токсични положения, които не оказват помощ на никой. Обратното – вредят на цялото общество ", метафизичен заключва Барбукова.

Съпругата на Димитър Барбуков прецизира, че живеят в България, само че постоянно пътуват до Виена, тъй като децата им учат там. Никога не са имали офшорни компании, както и секрети банкови сметки.

"И ние, както всички живеещи и работещи в България, всеки ден преодоляваме трудности - това са доста години в бизнеса. Въпреки всичко започваме деня си с позитивизъм и се стремим да преодоляваме проблемите и да осъществяваме нашите планове, а резултатите тях остават и са забележими в доста региони. Защо положителното, което се прави постоянно се подминава? Защо не се приказва за реализираната от нас дарителска активност в годините, за дарените жилища на футболистите през звездната 1994 година и на олимпийската ни шампионка по биатлон, за дарения апартамент на многодетното семейство от Пловдив, за подкрепените от нас фамилии в битката им да излекуват деца си, за подкрепените от нас самодейност за възобновяване на българските църкви и така нататък Разбираме, че това не е забавно, не е жълто, не продава ", споделя още Весела Барбукова.

На край тя прецизира, че не влиза в извинителен режим, даже в противен случай - горда е от постигнатото и няма никакви терзания за бизнеса си.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР