В петък вечер в защитеното крило на федерален затвор в

В петък вечер в защитеното крило на федерален затвор в ...

Конспирация около смъртта на Епстайн: Подменено тяло или удобна случайност?.


В петък вечер в защитеното крило на федерален затвор в Манхатън, Джефри Епстайн е сам в килията си. 11 дни по-рано федералните власти са свалили специалното наблюдение против самоубийства от него.

Същата сутрин хиляди документи от гражданското дело срещу него са отворени за публично разглеждане. В тях има десетки обвинения срещу Епстайн за сексуално насилие над десетки момичета.

Финансистът е трябвало да бъде проверяван от двама надзиратели на всеки 30 минути. Точно тази нощ тази процедура не е спазена, обяснява източник от федералния затвор пред New York Times.Още по тематаСледвайте мотивите: Скептици недоумяват от смъртта на Епстайн 11 авг 2019 09:0876ФБР ще разследва самоубийството на Джефри Епстайн10 авг 2019 21:5519Сексуалният хищник Джефри Епстайн се е самоубил в килията си10 авг 2019 16:3079 Три седмици по-рано Джефри Епстайн направи опит да се самоубие. Именно затова той беше под специално наблюдение и е трябвало да има още един човек с него в килията. Наскоро обаче съкилийникът му е бил преместен в друг затвор и така финансистът е останал сам, в разрез с процедурите в затвора.

В 6:30 часа, събота сутрин, надзирателите правят рутинната си обиколка. Тогава откриват Епстайн мъртъв в килията му.

66-годишният финансист се е обесил.

Пред него стоеше дело за секс трафик, обвинение в ръководене на мрежа, която е намирала непълнолетни момичета за секс.

66-годишният Епстайн беше добре познат на богаташите в САЩ. Президентът Доналд Тръмп, бившият президент Бил Клинтън, британският принц Андрю - всички те са свързани с Епстайн. Някои от богаташите край него дори бяха свързани с обвиненията, което подпали редица конспиративни теории.

Именно защото много хора подозират, че политици от най-висшия ешелон в САЩ са знаели и са прикривали престъпленията на Епстайн, слуховете се разпростират бързо. Според мнозина доста от близките до него са искали неговата смърт, въпреки че няма доказателства в подкрепа на тази теза. И все пак, в неделя, хаштагът #EpsteinMurder (убийството на Епстайн), беше в най-споделяните в Twitter.

Шегички и картинки, които намекват за версии от инсценирано самоубийство до добре организирано поръчково убийство, бяха споделени хиляди пъти. Facebook, Twitter и Youtube закипяха от тероии за това какво се е случило.

Според един анонимен пост в Twitter всъщност Епстайн е жив, а от затвора е изнесено тялото на бездомник, който е имал подобни на финанситът черти.

Според други е доста странно, че той се самоубива точно когато 3-ма надзиратели си тръгват няколко часа по-рано. Някои се питат защо охранителната камера е дала грешка.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио заяви, че е "доста удобно", че Епстайн вече не може да посочи с пръст никой друг.

"Това, което ние искаме да знаем е какво е знаел той", казал де Блазио пред репортери. "Колко други милионери и милиардери са били част от незаконната му дейност?", пита се кметът на Ню Йорк.

Фактът, че седмици по-рано обвиненият магнат е открит в килията си в полу-безсъзнание и с рани на врата си, а сега е успял да отнеме собственият си живот, също предизвика доста въпроси.

Разбира се, смъртта на милионера успя да внесе и още един повод за раздор между либерали и консерватори в САЩ. Първите предполагат, че Доналд Тръмп има пръст в смъртта на Епстайн. Вторите настояват, че всъщност Бил и Хилари Клинтън са замесени.

Теорията за клинтънови всъщност датира от конспирация от 90-те години. Още оттогава тръгва слух, че двойката поръчва убийствата на своите врагове. Оттогава насам теорията е неколкократно опровергана.

Самият Тръмп помогна на тази конспирация, ретуитвайки именно пост с хаштаг #ClintonBodyCount. 
По публикацията работи: Боряна Павлова

Източник: dnes.bg