В петък в зала Варна“ с домакинството на Община Варна

...
В петък в зала Варна“ с домакинството на Община Варна
Коментари Харесай

Варна се сдоби с бизнес пре-акселератор за подкрепа на нови бизнеси

В петък в зала " Варна “ с семейството на Община Варна екипът от специалисти и консултанти на Бизнес пре-акселератора на Североизтока, основан по план BG05M9OP001-1.023-0145-C01 по процедура " Подкрепа за предприемачество “ по Оперативна програма РЧР, се срещна с интересуващи от опцията да започват личен бизнес. Срещи ще се проведат и в Добрич, Шумен и Силистра. Проектът се осъществя от Сдружение Бизнес организация в партньорство с Община Варна, ЦПО " Екселиа ", Сдружение " Български Бизнес Форуми ", Сдружение " Споделено Работно място -Варна " и Сдружение " Варна -Европейска Младежка Столица " в продължение на 14 месеца и е на обща стойност 356 725,60 лв..

Почти 100 души се срещнаха с услугите на екипите, ориентирани към поддръжка основаването на личен бизнес благодарение на Оперативна програма РЧР. Обучения по предприемачество в дребни групи с друга стратегия, съобразена с потребностите на участниците, персонални съвещания с опитни специалисти и ментори, поддръжка за подготовка на личен бизнесплан и финансиране ще получат 260 души, главно безработни и неактивни, половината от които на възраст до 29 години. Участниците в срещата се срещнаха с многочисления екип на Пре-акселератора, богатия и многообразен опит на партниращите си организации, структурата и обсега на поддръжката, която той предлага, опциите да доразвият и финансират концепциите си.

Пре-акселераторът е опция хората от Североизтока да доизяснят и задвижат концепциите си по съвременен работещ модел, който подкрепя хора, които другояче мъчно получават помощ за личен бизнес – безработни младежи, хора над 54, отхвърлени от пазара на труда, хора с разнообразни усложнения, да разпрострат инициативността си и то в посока, съобразена с действителните потребности и благоприятни условия на района. Представена бе и платформата на пре-акселератора – www.pre-accelerator.bg, на която искащите могат да заявят присъединяване, както и на страницата във ФБ https://www.facebook.com/NEpreaccelerator, и на имейл [email protected]. Следващата среща ще се организира при започване на септември.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР