В петък в Народното събрание на Република България бе открита

...
В петък в Народното събрание на Република България бе открита
Коментари Харесай

Изложба на китайски и български художници бе открита в българския парламент

В петък в Народното събрание на Република България бе открита галерия на китайски и български художници с мотото „ Съзерцание и разговор ". Тя е отдадена на 70-тата годишнина от установяването на дипломатически връзки сред България и Китай, заяви организация Синхуа, представена от Радио " Китай ".

Изложбата показва 125 картини на 6 китайски и 7 български художници, сътворени по време на взаимно пътешестване в няколко български града през месец май и гр. Нинбо през юни.

„ Творците се събраха един до друг и изучаваха хода на историята ", сподели заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов на откриването. „ С лирическия си метод те пресъздадоха силата на двете цивилизации, задълбочавайки взаимното опознаване ", добави той.

Посланикът на Китай в България Дун Сяодзюн означи, че китайските и български художници са тръгнали на странствуване, започващо от българската столица София, стигайки до пристанищния град Нинбо. „ Историята ясно демонстрира, че всяка велика цивилизация по пътя на развиването си е заимствала детайли от други култури. Това важи както за китайската, по този начин и за българската цивилизации ", акцентира той.

Изложбата ще продължи до 7 октомври. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР