В петък в Киев и в цяла Украйна прозвучаха предупреждения

...
В петък в Киев и в цяла Украйна прозвучаха предупреждения
Коментари Харесай

Въздушна тревога в Киев при посещението на лидерите от ЕС

В петък в Киев и в цяла Украйна прозвучаха предизвестия за въздушно нахлуване, когато в столицата трябваше да стартира среща на върха на водачите на Европейския съюз и Украйна, предава Ройтерс.

Според украински военни представители Русия приготвя нова тежка ракетна офанзива против Украйна. Повечето от корабите на Черноморския флот на Русия са се върнали в базите си, което демонстрира, че се приготвят за нов удар, съобщи представител на въоръжените сили на Украйна по малкия екран в четвъртък вечерта, представен от Der Standard.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е хазаин на висши чиновници на Европейския съюз, които са на посещаване в Киев с обещания да поддържат Украйна " колкото е належащо ", само че отхвърлиха на страната бърз път към присъединение към западния блок.

Ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и 15 еврокомисари, в това число висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел, към този момент дойдоха в Киев, с цел да проведат диалози с сътрудниците си от украинското държавно управление.

В допълнение към поддръжката от 500 милиона евро обещани на 2 февруари, държавите-членки на Европейски Съюз също утвърдиха " нова мярка за помощ от 45 милиона евро в поддръжка на напъните за образование на задачата на Европейския съюз за военна помощ в Украйна ", се споделя в изказването.

Новият фонд ще покрива несмъртоносно съоръжение, доставки и услуги за украинските бойци, подготвени от Европейски Съюз.

Според информацията, получена от Анадолската организация, Борел се чака да разгласи нова цел за задачата за военно образование на Европейски Съюз, включваща 15 000 бойци в допълнение към сегашните 15 000 бойци.

От началото на войната на Русия против Украйна Европейски Съюз и неговите държави-членки са дали 50 милиарда евро директна поддръжка на Украйна.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР