В петък централноевропейските лидери изразиха загриженост относно това, което според

...
В петък централноевропейските лидери изразиха загриженост относно това, което според
Коментари Харесай

Орбан, Бабиш и Моравецки предупреждават за миграционна заплаха от Афганистан

В петък централноевропейските водачи показаха угриженост по отношение на това, което съгласно тях е евентуален прилив на миграция от Афганистан , до момента в който силите на Съединени американски щати и НАТО се изтеглят от странана, оповестява " Дейи мейл ".

Полският министър председател Матеуш Моравецки съобщи, че изтеглянето на войски от НАТО от Афганистан може да провокира миграционен приток в Европа, наред с непрекъснатия поток от идващи мигранти от Африка .

Чешкият министър председател Андрей Бабиш н аправи още една крачка напред , за да допусна, че " миграционна вълна " от Афганистан съставлява " огромна опасност ".

" По тази причина би трябвало да сме в положение да защитим външните си граници ", сподели Моравецки.
 Нова тактичност на талибаните - aтентати против афганистански водачи с отдръпването на Съединени американски щати
Нова тактичност на талибаните - aтентати против афганистански водачи с отдръпването на Съединени американски щати

Трудно заменима са, по този начин унищожават Военновъздушни сили и трансформират войната в наземна

Премиерите на Чехия, Полша, Унгария и Словакия - всички членове на Европейски Съюз и НАТО - се събраха в Словения в петък, единствено дни откакто алпийските народи поеха ротационното председателство на Европейски Съюз. Страните съставляват по този начин наречената Вишеградска група , неофициален орган, който има за цел по-тясно районно съдействие.

В предишното множеството страни от Централна и Източна Европа се противопоставяха на допускането в Европа на хора, бягащи от войната и бедността от Близкия изток, Африка или Азия .

Унгария издигна ограда на южната си граница със Сърбия след солиден приток на мигранти през 2016 година, при който милиони хора доближиха Западна Европа.

Премиерът на Унгария Виктор Орбан прикани в петък страните от Централна Европа да се поддържат по въпроса за миграцията, тъй че гласът им да бъде чут в 27-членния блок . " Сътрудничеството сред страните от Централна Европа не е доктрина, а практическа действителност, " сподели Орбан.

Орбан и десният министър председател на Словения Янез Янша са близки съдружници . Неотдавна Янша бе изправен под надзор от страна на Европейски Съюз поради опасенията, че неговото държавно управление лимитира медиите и демократичните свободи в обичайно демократичната страна.
 Литва гради стена на границата с Беларус, с цел да се отбрани от мигранти
Литва гради стена на границата с Беларус, с цел да се отбрани от мигранти

Премиерът Симоните ще употребява и армията: Ясен знак и възпиращо средство

Страните от Централна Европа са сериозни към миграционните политики на Европейски Съюз , упрекнаха блока в поощряване на неравенството сред неговите членове, което понижава тяхното въздействие.

Унгария и Полша намерено се сблъскаха с Брюксел по редица въпроси, в това число върховенството на закона и правата на ЛГБТ . На взаимна конференция след срещата те похвалиха съдействието си и дадоха обещание да поддържат шестмесечния мандат отпред на Европейски Съюз.

Моравецки се оплака, че страните от Централна Европа усещат, че са " единствено пионки върху някаква европейска дъска за шах ".

" Ето за какво нашият глас в полемиката за бъдещето на Европа.... би трябвало да бъде доста мощен ", сподели той. " Ние сме срещу центризма... ние сме за мощна роля на суверенни страни , които си сътрудничат доста тясно в стопанската система. "

Преди събирането словенските ЛГБТ групи желаеха от Янша да осъди обществено както Полша, по този начин и Унгария поради политики, които съгласно тях задушават правата на ЛГБТ .

Лидерите на Европейски Съюз изрично осъдиха този закон на Унгария .
 Орбан към Европейски Съюз и Лайен: Каквото и да вършиме, ЛГБТ няма да стъпят при нашите деца
Орбан към Европейски Съюз и Лайен: Каквото и да вършиме, ЛГБТ няма да стъпят при нашите деца

Вярва, че пази християнски полезности в обхваната от ляв демократизъм Европа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР