В петък сутринта в близост до Берлинската катедрала се пръснаголям

...
В петък сутринта в близост до Берлинската катедрала се пръснаголям
Коментари Харесай

Гигантски аквариум с 1500 тропически риби се пръсна в хотел в Берлин

В петък сутринта наоколо до Берлинската катедрала се пръснаголям аквариум с височина 16 метра.Това заяви представител на полицията, който е бил на мястото на случая.

Около 5,45 ч. сутринта сечул " доста мощен звук ". Части от фасадата на хотела, където се намира аквариумът, са се разпръснали на улицата, споделя той. Двама души са ранени, а хотелът е евакуиран.

Все още не е известно дали двамата потърпевши са чиновници на хотела, или негови посетители. Сутринта екип на пожарнатасъобщи в Twitter, че аквариумът е развален иима теч на вода. Продължава следствието, като на място са изпратени полицейски екипи и чиновници на незабавна помощ.

" Аквариумът се е пръснал ненадейно ".

Според пожарната гигантският резервоар с един милион литра вода е бил погубен доста бързо. „ Ако аквариумът е повреден, тогава той се пука внезапно ", съобщи представител на пожарната. „ Това не е дребна цепнатина, от която водата се излива,целият аквариум се пръснал ненадейно. " Около 1500 риби, които са живели в него, са починали.

Приземният етаж е претърсен със избавителни кучета

Голяма част от водата евентуално е минала през вратите на приземния етаж на улицата и се е стекла в канала. В мазето не е открита доста вода.Разрушеният партерен етаж е претърсен отхора със избавителни кучета. Заради тежките вреди гостите на хотела е трябвало да изоставен постройката, оповестява ощеговорител на пожарната.

Центърът за пътна информация в Берлин заяви в Twitter, че улицата, на която се намира хотелът с гигантския аквариум, е затворена. " На пътното платно има извънредно доста вода. Засега повода за случая не е ясна. " Местоположението е напълно покрай берлинския площад Александерплац с известната телевизионна кула.

В комплекса от здания, наименуван „ DomAquarée “, се намиратголемият аквариум „ Sea Life “ и по този начин нареченият „ AquaDom “ с 1500 тропически рибки, добре позната атракция в Берлин за доста туристи. Снимки и видеоклипове, оповестени в Twitter, демонстрират големи опустошения във фоайето на хотела.

Факти

Аквариумът се състоеше от резервоар от акрилно стъкло с височина 16 метра и диаметър 11,5 метра. Конструкцията е била висока общо 25 метра. Посетителите са имали опцията да сепридвижват с асансьор из вътрешността на аквариума. Около1500 риби от към 100 разнообразни типа са живеелив един милион литра солена вода.

Най-големият цилиндричен аквариум в света

Според уеб страницата на DomAquarée „ AquaDom “ е " най-големият свободно изравен цилиндричен аквариум в света " и до лятото на 2020 година е бил доста осъвременен. Той е бил напълнен с 1000 кубични метра вода с тегло 1000 тона.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР