В петък Русия се скара на президента на САЩ Джо

...
В петък Русия се скара на президента на САЩ Джо
Коментари Харесай

Русия се скара на Байдън за изказвания по катастрофата на Пригожин

В петък Русия се скара на президента на Съединени американски щати Джо Байдън за това, че изрази неналичието на изненада, че шефът на наемниците на Вагнер Евгений Пригожин е бил погубен в самолетна злополука и предизвести, че не е подходящо Вашингтон да прави сходни забележки, предава " Ройтерс ".

В сряда Байдън сподели,, добавяйки, че в страната не се случват доста неща, зад които не стои президентът Владимир Путин.

" Не съм сюрпризиран ", сподели Байдън . " Няма доста неща, които се случват в Русия, зад които Путин да не стои, само че аз не знам задоволително, с цел да знам отговора.

Руският заместител външен министър Сергей Рябков сподели, че подобни коментари илюстрират пренебрежението на Вашингтон към дипломацията.

" Все отново съгласно мен не е работа на президента на Съединени американски щати да приказва за такива трагични събития от този жанр ", сподели Рябков, представен от държавната организация ТАСС.

Путин изпрати съболезнованията си на фамилията на Пригожин в четвъртък, като го назова, който знае по какъв начин да се грижи за личните си ползи и който може, когато го помолят, да даде своя принос за общата идея.

Путин разяснява и че Пригожин е бил човек с сложна орис, който е направил някои съществени неточности в живота .

" Искам да изразя най-искрените си съболезнования на фамилиите на всички жертви. Това постоянно е покруса ", сподели Путин по време на среща в Кремъл с определения от Москва началник на Донецка област в Източна Украйна.
 За Деня на Украйна Байдън удря Русия с нови наказания
За Деня на Украйна Байдън удря Русия с нови наказания

Русия прави закононарушения против човечеството и Съединени американски щати няма да седят настрана
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР