В петък Royal Bank of Scotland се превърна в последният

...
В петък Royal Bank of Scotland се превърна в последният
Коментари Харесай

Royal Bank of Scotland е поредната британската банка, която претърпя технически срив на онлайн услугите



В петък Royal Bank of Scotland се трансформира в последният английски заемодател, който претъпя механически срив през актуалната седмица, като от банката обявиха, че работят за премахване на проблеми с нейните онлайн и мобилни банкови услуги, оповестява Ройтерс.

Прекъсването също по този начин засегна и NatWest online - най-високо цененото от клиентите банково онлайн приложение на RBS.

Водещият английски кредитори употребява Туитър, с цел да се извини на своите клиенти, като в това време означи, че телефонното банкиране и банкоматите ATM работят обикновено.

Многобройни клиенти използваха обществените медии, с цел да се оплачат от техническото спиране на предоставяните банкови услуги. " Как очаквате да платя през днешния ден сметките си, когато работя от 9 до 5 ", написа в Туитър Натали Уилкинсън и изиска от други консуматори да предлагат по-надеждна банка.

Трябва да се има поради, че Royal Bank of Scotland е четвъртата огромна компания за финансови услуги, която претърпя сходни механически сривове през актуалната седмица, откакто и Barclays, Cooperative Bank и Fintech Cashplus желаеха опрощение от техните клиенти за аналогични разстройства в предоставяните от тях онлайн и мобилни услуги.

Тъй като огромните английски банки затварят клонове и клиентите им от ден на ден разчитат на цифровите услуги, с цел да ръководят техните финанси, следствията от сходни техническите проблеми стават и все по-сериозни и тежки, отбелязва Ройтерс.

По-рано тази година огромното техническо спиране засегна междинният по мярка заемодател TSB, който е благосъстоятелност на испанския Sabadell, поставяйки хиляди клиенти в неспособност да получат достъп до парите си, или да създадат жизненоважни заплащания за дълг интервал от време.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР