В петък президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да наложи

...
В петък президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да наложи
Коментари Харесай

The Washington Post: Доналд Тръмп заплаши Европа с 20-процентно увеличение на митата върху вноса на автомобили

В петък президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши да наложи едностранно 20-процентно нарастване върху вноса на коли от Европа, което опонира на позицията на представителите на Републиканската партия в Конгреса и се случва преди да излязат резултатите от инспекцията, която той разпореди на Министерството на търговията по отношение на вредите, които нанася този импорт на националните ползи на Съединени американски щати, написа " Фокус ", базирайки се на електронното издание на американския вестник The Washington Post.

Това е първият случай, в който президентът заплашва намерено да усили митата върху вноса на коли от Европа, отбелязва изданието. „ Туийтът “ на Тръмп пристигна, откакто Европейски Съюз наложи по-високи мита върху американски артикули на стойност 3,2 милиарда $, в това число мотори „ Харли Дейвидсън “ и джинси „ Левис “, което пък беше в отговор на наложените по-високи ставки върху европейските стомана и алуминий, прецизира „ Уошингтън поуст “. Американският президент и неговият консултант по комерсиалните въпроси Питър Наваро от дълго време приказват, че Европейски Съюз постанова несправедливи мита върху американските артикули, до момента в който държавното управление на Съединени американски щати прави елементарен вноса на коли от други страни, продължава американският вестник.

Европейски Съюз обмитява колите от Съединени американски щати с 10%, до момента в който Тръмп заплашва да наложи двойни ставки върху европейските возила, в случай че Европейски Съюз не отстрани тези търговски бариери. „ Уошингтън поуст “ напомня, че предишния месец ръководителят на Комисията по външните работи на американския Сенат Боб Коркър (сенаторРепубликанец от щата Тенеси) разгласи концепцията на американския държавен глава за налагане на по-високи ставки върху вноса на коли за „ рискова “ и стартира самодейност на Капитолийския рид за лишаване на някои от пълномощията на Белия Дом. Но, все още, Конгреса не е направил нищо по въпроса, установи изданието.

Съединени американски щати внася коли и авточасти от Европейски Съюз на стойност 62,5 милиарда $, съгласно статистиката за 2017 година и 20 процентови мита върху този тип артикули ще докара до увеличението на цената им за американските консуматори, изяснява вестникът. Тръмп от дълго време твърди, че служащите и фирмите в Съединени американски щати търпят големи загуби поради това, че другите страни наводняват американския пазар с евтини артикули, до момента в който в същото време постановат високи бариери, с цел да направя американските компании неконкурентноспособни в чужбина. Държавният глава упорства за взаимност. Редица страни, в това число няколко от Европа, демонстрираха предпочитание да водят договаряния, само че много други към този момент отхвърлят безапелационните претенции на американския президент.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР