В петък президентът на БФС Борислав Михайлов спази обещанието си

...
В петък президентът на БФС Борислав Михайлов спази обещанието си
Коментари Харесай

Всички шефове в БФС и треньорът Балъков подадоха оставки

В петък президентът на БФС Борислав Михайлов съблюдава обещанието си и удостовери оставката си, само че изненадващо дружно с него напуснаха всички членове на Изпълнителния комитет на футболния съюз, плюс националният треньор Красимир Балъков. Това е резултатът от дълго чаканото съвещание на управлението на футболния съюз.

Бизнесменът и президент на " Лудогорец " Кирил Домусчиев не участва на паметното съвещание, макар че е член на Изпълкома. Неговият тим завоюва седем следващи шампионски трофеи през 14-те години, в които президент на БФС бе Борислав Михайлов.

До февруари идната година БФС би трябвало да провежда ексклузивен Конгрес и да си избере нов президент. Дотогава организацията ще бъде ръководена от вицепрезидента Михаил Касабов, който има максимален опит отпред на футбола. Той е вицепрезидент на съюза от 1995 година, когато е назначен от Иван Славков – Батето. Любопитното е, че Касабов е осветлен като сътрудник на Държавна сигурност с псевдонима " Иван ".

Пред медиите другият вицепрезидент Йордан Лечков изясни, че не вижда никаква виновност в БФС за расисткия скандал на мача България-Англия (0:6) и ниското равнище на българския футбол. Това е теза на Лечков от години. Именно той предложи Касабов за извършва длъжността президент до провеждането на конгреса.

" Конфликт с страната сега има, само че той ще бъде преодолян ", сподели Касабов. Той желае среща със спортния министър Красен Кралев, с цел да разбере какво БФС би трябвало да стори, с цел да се изгладят връзките.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР