В петък през граничния пункт с Турция, митническите служители задържаха

...
В петък през граничния пункт с Турция, митническите служители задържаха
Коментари Харесай

Спипаха иракчанин със 17 кг хероин за над 1 млн. лв. на Капитан Андреево СНИМКИ

В петък през граничния пункт с Турция, митническите чиновници задържаха пратка от 17кг. хероин. 44-годишен английски жител с иракски генезис е арестуван от органите на реда. Мъжът е управлявал лек автомобил, при инспекция на транспортното средство чиновниците на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево " разкрили хладилна чанта с двойно дъно.

В нея били скрити 17 пакета, обгърнати със синьо индиго и транспарантен полиетилен. На място е осъществен полеви наркотест, чийто резултат демонстрира, че прахообразното наличие на пакетите е хероин. Иззетия опиат е 17,356кг., конфискуваното наркотична вещество възлиза на стойност над 1 130 000 лв..

Установен е още един съизвършител – 37-годишен ирански жител, със статут на непрекъснато пребиваващ в Германия, за което е открито, че е подстрекател и помощник за осъществяване на закононарушението.

Предвижда се наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, както санкция от 200 000 до 300 000 лв., оповестиха от Агенция „ Митници”

По случая е формирано досъдебно произвеждане, в интервенцията са взели участие и чиновници на бранш „ Борба с проведената престъпност “.

Това е трети подобен случай на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево за последните четири месеца като общо са арестувани 312 кг хероин, акцентира шефът на митницата Георги Костов и добави, че при предходен подобен случай през април са арестувани 288 кг хероин, укрити в товарен автомобил.

Тогава също е имало добра съгласуваност и на територията на Пловдивска област е арестуван уредникът на канала. Вторият случай е от май, при който са арестувани към 6 кг хероин, пренасяни от двама български жители, а при последвало претършуване на техните адреси и на адресите на други съпричастни лица са арестувани и още наркотични субстанции.











Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР