В петък председателят на Агенция Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски и

...
В петък председателят на Агенция Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски и
Коментари Харесай

Инспектират напредъка по изграждането на софийския Околовръстен път

В петък ръководителят на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски и заместник-кметът на София Кристиан Кръстев ще ревизират напредъка при построяването на Софийския околовръстен път и ще показват дейностите, които се подхващат във връзка смяната във краткотрайната организация на придвижване във връзка със строителството на сектора.

От 14 юни се вкарва нова краткотрайна организация на придвижването по Южната дъга на Софийския околовръстен път (СОП) в сектора сред пътен възел „ Горубляне “ и пътен възел „ Младост “. Поради построяването на нов надлез при 40-ти км от СОП се стопира трафикът и в двете направления, като преминаващите директно коли ще бъдат отклонявани към Северната скоростна дъга. Локалният трафик ще може да употребява бул. „ Александър Малинов “ и бул. „ Цариградско шосе “, както и ул. „ Самоковско шосе “ в кв. „ Горубляне “ и ул. „ Инж. Георги Белов “, които свързват кв. „ Горубляне “ и кв. „ Младост “.



Участъкът ще бъде затворен до 10-ти септември. Извършващите се действия са свързани с разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път II-18 в правата от пътен възел „ Цариградско шосе “ до пътен възел „ Младост “, които стартираха през октомври м. година

С разширението на Южната дъга съществуващият двулентов околовръстен път ще бъде реконструиран в 6-лентов със междинна разграничителна линия , разграничителни линии сред локалите и директното трасе, 2 местни платна и тротоари. С новото трасе ще се обезпечи връзка сред автомагистралите „ Струма ” и „ Тракия ”, ще се улесни директният трафик от Автомагистрала „ Европа “ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лева с Данък добавена стойност и е от републиканския бюджет.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР