В петък посрещнаха с хляб и сол в Сандански президента

...
В петък посрещнаха с хляб и сол в Сандански президента
Коментари Харесай

Разбра се къде е било партито за рождения ден на президента Радев

В петък посрещнаха с самун и сол в Сандански президента Румен Радев, а кметът на общината Атанас Стоянов му подари скъпото издание Алманах “Македония ” – албума, знак на родолюбие, култура и независимост. В знак на респект към делото на националния будител и отбелязване на 298 години от рождението на светеца Паисий Хилендарски Стоянов изненада госта си с дубликат от безконечната “История Славянобългарска ”, написа struma.bg.

Предния ден президентът и брачната половинка му направиха разходка по централната улица „ Македония ” на курортния град, придружавани от общинския водач на Българска социалистическа партия Младен Тимчев. Десетки жители съумяха да се снимат с президента и да беседват с него. Президентската двойка отпразнува рождения ден на Румен Радев в четвъртък в ресторанта на хотела на братя Паласчеви в Сандански. Менюто остана в цялостна загадка, само че осведомени описват, че двамата са били скромни в избора си.

Румен Радев и брачната половинка му пренощуваха в хотела на известната фамилия Осиковски в село Рожен, преди този момент са посетили и Роженския манастир. Освен в Сандански президентът направи посещаване и в Петрич. След срещата с кмета на града Димитър Бръчков Румен Радев посети разкопките на античния град Хераклея Синтика в местността Рупите.

„ Регионът има прелестни условия за туризъм. Това, което имаме зад тила си, е освен национално, а и международно благосъстояние. Това е един необикновен обект, който би трябвало да бъде показан на света ”, каза Радев, който остана мощно впечатлен от разкопките.

Той приветства напъните на кмета Бръчков и на проф. Вагалински да бъде построена довеждаща инфраструктура към обекта и да може по правосъден път да се окрупнят всички земи в покрайнината, тъй че да имат общината и страната право да правят огромна археологическа активност.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР