В петък МВнР беше сезирано от Прокуратурата на Република България

...
В петък МВнР беше сезирано от Прокуратурата на Република България
Коментари Харесай

Външно: Руският шпионин у нас вече е напуснал България

В петък Министерство на външните работи беше сезирано от Прокуратурата на Република България по отношение на дейностите на съветски посланик. От страна на ДАНС бе получена спомагателна информация по случая.

Това показаха от Министерството на външните работи, откакто бе обявено, че първият секретар в посолството на Русия в България шпионирал у нас. Установено е било, че месец септември 2018 година, в продължение на близо година, жител на Руската федерация е осъществявал разследваща активност, като е провеждал регулярни тайни срещи с български жители, в това число и с управителен чиновник, разполагащ с достъп до класифицирана информация на Република България, Европейски Съюз и НАТО.

В тази обстановка същия ден (петък - б. р.) бе извършена среща с съветския дипломат, на която бяха разисквани въпроси от двустранен интерес, в това число и този. Срещата мина в градивна атмосфера. От българска страна бе отправено искане съветските институции да отзоват своя чиновник до края на деня през днешния ден (понеделник).

По информация на Министерство на външните работи въпросното лице към този момент е напуснало територията на Република България.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР