В петък Мария Габриел даде да се разбере, че в

...
В петък Мария Габриел даде да се разбере, че в
Коментари Харесай

Росен Желязков: В кабинета Габриел влизат хора с експертиза, до 5 министри от ДПС и ”Има такъв народ”

В петък Мария Габриел даде да се разбере, че в понеделник ще занесе на президента директория със конструкция и личен състав на министерския съвет. За момента обаче наподобява по-вероятно държавното управление да не бъде утвърдено от Народното събрание, като ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " ИТН " имат общо 116 депутати, при нужни най-малко 121.

Росен Желязков не уточни дали Движение за права и свободи или " ИТН " има повече представители, само че уточни, че при нечетен брой техни министри, няма по какъв начин да има паритет. По-рано през днешния ден Делян Добрев от ГЕРБ уточни, че измежду министрите, посочени от партията, няма нито един, който към този момент да е взел участие в кабинет на партията.

 

По мотив информациите, че през целия ден през днешния ден вървят диалози сред водачите на " Продължаваме промяната - Демократична България " Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов и дали може да се чака изненада, Росен Желязков сподели, че не е чул някоя партия да е трансформирала позициите си и да има желание да премине поставените червени линии. Той засяга декларираното нееднократно желание от представителите на новата коалиция да не гласоподават за кабинет на ГЕРБ, или държавно управление, в което партията на Борисов има министри.

Попитан дали може да се стигне до вид за ротация на премиера през шест месеца, каквито клюки също се чуват, Желязков акцентира, че това е вероятен вид за излаз от обстановката, само че не сподели нищо повече. Както е известно решението за ротация на ръководителя на Народното събрание разреши Народното събрание да стартира работа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР