В петък локални, но по-интензивни превалявания с гръмотевици ще има

...
В петък локални, но по-интензивни превалявания с гръмотевици ще има
Коментари Харесай

И Днес Ни Очакват Резки Промени На Времето! Ето Къде Ще Се Изсипят Порои

В петък местни, само че по-интензивни валежи с гръмотевици ще има в Североизточна България, към Централния Балкан и в югозападните региони. Температурите ще са от 26 до 32 градуса. Вятърът последователно ще отслабне и стихва, с изключение на в Дунавската низина.

В събота ще превали и прегърми в източните региони и по Черноморието. Температурите ще се покачат и ще са от 28 до 33 градуса.

Прогнозираните по-рано от моделите горещини ще се осъществят в " орязан " тип най-много в неделя, когато в низините ще бъде горещо и тук-там температурите ще доближат 35, 36 градуса. Почти без превалявания, с изключение на напълно слаби незначителни валежи тук-там в планините. Ще духа слаб вятър от южната четвърт.

Добри условия за туризъм, в събота - в планините на Западна България, а в неделя в цялата страна. Харесващите този тип превозване на свободното време е добре да се възползват, защото от понеделник още веднъж чакаме лабилизация на атмосферата.

Още вечерта и през нощта против понеделник над западната половина на страната ще се развива забележителна купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми.

В понеделник и вторник основно на запад ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици, само че ще остане топло, на изток - и горещо, с температури в понеделник от 27 до 34 градуса (по-високи на изток), а във вторник от 26 до 32 градуса.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР