В петък криптовалутите отбелязаха рязък ръст на цените, тъй като

...
В петък криптовалутите отбелязаха рязък ръст на цените, тъй като
Коментари Харесай

Край на крипто зимата? – Регулаторната яснота дава надежда

В петък криптовалутите означиха внезапен растеж на цените, защото удобните регулаторни промени и капиталовите действия започнаха да трансформират динамичността на застоялите пазари.

Биткойн означи най-високата си цена от юни 2022 година насам, достигайки връх от $31,818 на борсата Bitstamp. От началото на годината до момента токенът е поскъпнал с над 90%, а през последния месец – с съвсем 30%.

След решението на американския съд, разрешаващо продажбата му на обществени крипто тържища, Ripple означи забележителен растеж от 73%.

Според Джъстин д’Анетан, началник на отдела за бизнес развиване в Азия в Keyrock, правосъдното решение е осигурило дълго чаканата регулаторна изясненост за заинтригуваните страни от Ripple. Въпреки че езикът на решението остава ненапълно двузначен, констатацията, че токените XRP , продавани на обществени крипто тържища, не се квалифицират като скъпи бумаги, може евентуално да сътвори казус.

Това развиване провокира рали в бранша на различните криптовалути, известни като “ “. Токени като Solana , Matic и Stellar означиха покачване на цените в диапазона от 15% до 50%. Освен това акциите на борсата Coinbase нарастнаха с 24%, достигайки годишен връх.

Грег Мориц, основен действен шеф на крипто хедж фонда Alt Tab Capital, допусна, че в случай че централизираните крипто планове не бъдат класифицирани като скъпи бумаги, това може да докара до превръщането на Комисията за търговия със стокови фючърси в главен регулатор на промишлеността, което е желание измежду доста хора в крипто общността.

В момента криптовалутите се търгуват покрай или над равнищата, следени по време на “ “, породена от срутва на борсата FTX през ноември миналата година. Инцидентът с FTX, довел до загуби за клиентите на компанията заради неспособност да се изпълнят поръчките за изтегляне на средства, задвижи световните регулаторни старания за надзор на бранша, изключително с цел да се предпазят дребните вложители, привлечени от бързи облаги.

Основателят на FTX, Сам Банкман-Фрийд, е изправен пред обвинявания в машинация за доста милиарди долари, по които той не се признава за отговорен.

Алекс Машински, създателят на Celsius, също не се призна за отговорен по повдигнатите му обвинявания , само че се чакат многочислени други правни провокации и пазарни неуспехи.

BlackRock, най-големият управител на активи в света, подаде заявление за пускане на спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) предишния месец, а през юли борсовият оператор Cboe обнови своето заявление за сходен ETF, който ще бъде ръководен от мениджъра на активи Fidelity.

Крис Уестън, началник на отдела за изследвания в брокерската компания Pepperstone в Мелбърн, разяснява неотдавнашния позитивен поток от вести, като съобщи, че след нескончаем интервал на отрицателни вести крипто пространството наподобява е във възходяща траектория, което демонстрира възходяща инерция.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР