В петък корейският гигант Samsung призова потребителите на своите тазгодишни

...
В петък корейският гигант Samsung призова потребителите на своите тазгодишни
Коментари Харесай

Изтрйте пръстовите отпечатъци, ако ползвате Samsung Galaxy S10 или Note 10

В петък корейският колос Samsung прикани потребителите на своите тазгодишни флагмански смарт телефони да изтрият записаните в тях пръстови отпечатъци. Причината е, че при при потребление на силиконов протектор върху екрана е допустимо да бъде смутена работата на четеца за отпечатъци.

Компанията поучава потребтелите на Galaxy Note10 и 10+, Galaxy S10 и S10 + както и Galaxy S10 5G да заобикалят да употребяват четците и да изчакат софтуерни ъпдедйти за устройствата. След инсталирането на последните пък ще е належащо пръстовите отпечатъци да бъдат записани отначало.

Слабостта в скритите в екраните на упоменатите смарт телефони четци бе открита от британка, която открила, че при запаметен отпечатък на палеца единствено на едната ръка устройството може да бъде отключено и посредством същия пръст на другата.

Интересно е да се означи, че Samsung не е единствената компания с проблем със система за биометрично различаване. Потребители на Гугъл Pixel 4, който разполага със система за лицево различаване, може да бъде отключен даже в случай че потребителят е със затворени очи. Т.е. някой може да открадне смарт телефон от латентен (или по-лошо) негов притежател и да получи достъп, доближавайки го до лицето му.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР