В петък финансовият министър заяви, че имотът му е предоставен

...
В петък финансовият министър заяви, че имотът му е предоставен
Коментари Харесай

Прокуратурата е разпитала Горанов и е възложила проверка на КПКОНПИ

В петък финансовият министър съобщи, че парцелът му е възложен през 2012 година от неговия кръстник и че е заявил използването на този парцел " с ясно схващане, че по мои оценки не съставлява спор на ползи "

© Георги Кожухаров Още по тематиката
Апартаментът, в който живее Владислав Горанов, е на брачната половинка на Иван Сариев

Прокуратурата образува инспекция против финансовия министър
23 ное 2018
Една Камара майстори

Камарата на строителите в България постоянно е " представител " за дребна група огромни компании. Другата функционалност е да поддържа ръководещите, от които компаниите зависят
23 ное 2018 Прокуратурата е упълномощила през днешния ден на Дирекция " Противодействие на корупцията " при Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) съответни дейности по отношение на инспекцията за изискванията, при които финансовият министър Владислав Горанов живее в " апартамент от 180 кв.м в първокласен жилищен комплекс, възложен му безплатно от български предприемач ". Това излиза наяве от известие на прокуратурата от сряда, в което се споделя, че на КПКОНПИ е даден период от 20 дни за осъществяване на инспекцията.

За почналата прокурорска инспекция за жилището на Горанов стана ясно в петък, откакто предходния ден, при присъединяване в телевизионното предаване " Шоуто на Слави " по bТV, на основния прокурор Цацаров бе заложен въпрос за изискванията, при които живее финансовият министър. Цацаров съобщи, че за първи път научава, че Горанов населява гратис жилище, и даде обещание инспекция.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Проверката е осъществена персонално от прокурор от Върховната касационна прокуратура, се показва в известието на прокуратурата. От него излиза наяве, че в границите на инспекцията в понеделник е бил разпитан Горанов, а във вторник – съпрузите Иван и Снежана Сариеви, фамилията, което е предоставило парцела на Горанов безплатно. Собственик на парцела е Снежана Сариева, а Иван Сариев е кръстник на Горанов.

Проверката е предоставена на КПКОНПИ на съображение чл.8 от Инструкция № 2 от 5.09.2018 година за взаимоотношение сред комисията и прокуратурата. Текстът гласи, че когато в прокуратурата е получен сигнал за корупция, само че няма задоволително данни за формиране на досъдебно произвеждане, прокурорът може да разпореди на комисията да извърши инспекция на избрани условия и да му показа информация. Прокурорът следи за инспекцията и може да разпорежда и спомагателни задания, написа още там.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР