В петък бяха избрани шестте най-добри произведения в уникалния за

...
В петък бяха избрани шестте най-добри произведения в уникалния за
Коментари Харесай

Шестима са победителите в конкурса за авторски Wallpaper дизайни за смартфони

В петък бяха определени шестте най-хубави творби в неповторимия за страната ни конкурс за Wallpaper дизайни за смарт телефони с съществена тематика „ Хармония на цветовете “.



Журито на състезанието прегледа над 1700 произведения, измежду които авторски дизайни и фотографии с Huawei устройства, които бяха подадени за присъединяване през месец ноември, и отличи шестимата спечелили:

Първо място за Алая Цанова с творбата си We travel and invent, която завоюва Huawei P30 Pro



Второ място за Валентин Нанков (Color loop), който завоюва Huawei MediaPad M5 lite



Трето място - Сарина Стефанова (My world – keep it simple), наградена с Huawei Watch GT 2



Четвърто място - Рени Цветанова (New Day), която получи Huawei Envision 360 Camera

Пето място - Видол Ботев (Wonderlust), награден с Huawei Envision 360 Camera и

Шесто място - Боряна Савова (Ghost wood), която също получи Huawei Envision 360 Camera.



Всички спечелили ще имат неповторимата опция да видят своята творба, превърната в тематика от екипа на Huawei Themes, след което шестте тематики ще бъдат налични за гратис събаряне в цяла Европа.

Председателят на журито – проф. Светозар Бенчев, декан на Факултета по изящни изкуства на Националната художествена академия, показа, че при избора на спечелилите са търсени изображения, които сами по себе си имат художествена стойност и разкриват креативен метод, само че също по този начин са и подобаващи за основа на мобилен тапет и по-нататъшно създаване в Huawei тематика.

Той показа също удовлетворението си от това, че вижда в доста от участниците действителни бъдещи създатели, които са показали сполучливо потребление на съвременен дизайн, осъществен от художници.

Съвместният конкурс сред Националната художествена академия и Huawei показва какъв брой динамично се развиват както изкуството, по този начин и технологиите, и какъв брой значима е синергията посред им.

Модерните технологии, като да вземем за пример фотографските нововъведения в смарт телефоните на Huawei, дават повече благоприятни условия на повече хора да открият и развият създателя в себе си.

Темата на състезанието „ Хармония на цветовете “, изразяваща ДНК-то на емблематичния дизайн на флагшипа P30 Pro, въодушеви редица участници да провокират своето въображение и креативен метод и да изразят своето виждане за хармонията към нас.

Останалите членове на авторитетното жури бяха известният български фотограф, проектант и странник Димитър Караниколов (@karanikolov), Генералният шеф на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония Лонгруи Циу (Джефри) и основаният в Хелзинки бразилско-италиански дизайнер Рафаел Гарути, Мениджър Графичен дизайн на Huawei Mobile Services, преподавател в топ университети в Европа, и създател на мобилни тематики с над 30 милиона изтегляния.

Всички участници в състезанието, можете да разгледате в галерията на уеб страницата: https://huawei.nha.bg. Там можете да видите както авторски дизайни, по този начин и фотографии, направени с Huawei устройства.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР