В петък Business Insider разбуни духовете в мрежата с публикуването

...
В петък Business Insider разбуни духовете в мрежата с публикуването
Коментари Харесай

Facebook и приложението за разпознаване на лица от 2015 г.

В петък Business Insider разбуни духовете в мрежата с публикуването на резултатите от следващото си следствие на практиките на Фейсбук, които остават невидими за елементарните консуматори като нас.

Разкритията свидетелстват, че още преди огромния скандал с Cambridge Analytica компанията на Зукърбърг е развивала много неетични схеми, с помощта на невъобразимото количество персонални данни и фотоси на хора, които има.

Става въпрос за мобилно приложение, основано от компанията, което мигновено разпознава даден човек, когато насочим камерата на смарт телефона си към него.

По данни на Business Insider приложението е било интензивно сред 2015 година и 2016 година за " придобиване на нови познания във връзка с новите технологии ".

Казано по-просто, Фейсбук е захранил система за лицево различаване с неизяснен брой фотоси, непринудено оповестени от хора в профилите им, с цел да сътвори машина, която може да разпознава човешки лица.

Очевидно приложението е било налично единствено за чиновници на компанията и е имало разрешението да разпознава единствено тях и техни другари.

Сегашното разобличаване на Business Insider ни дава да надникнем в дълбочина в качествата на Фейсбук и ни кара да се зачудим какво ли тества компанията при закрити порти към днешна дата.

Технологията за лицево различаване бе публично внедрена в логаритмите на платформата още през 2017 година и мигновено провокира федерално следствие на тези практики на територията на Съединени американски щати.

В следствие компанията бе принудена да деактивира автоматизираното сканиране на лица в мрежата и да го трансформира във функционалност, която потребителите могат непринудено да включат. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР