В петък американският финансов министър Стивън Мнучин заяви, че републиканската

...
В петък американският финансов министър Стивън Мнучин заяви, че републиканската
Коментари Харесай

Мнучин очаква икономически растеж от 1 трлн. долара в резултат на данъчната реформа в САЩ



В петък американският финансов министър Стивън Мнучин съобщи, че републиканската промяна за редуциране на налозите в последна сметка ще се окаже неутрална във връзка с приходите в хазната през идващите 10 години заради упования по-висок стопански напредък, само че все пак Министерството на финансите евентуално ще се наложи да изиска от Конгреса повече пари, с цел да извърши проектите си за нейното реализиране.

Смятаме, че ще има стопански напредък от над един трлн. $. заради което мисля, че данъчната промяна ще се изплати, уточни той на събитие, проведено от Икономическия клуб във Вашингтон, оповестява Ройтерс. По този метод Мнучин като че ли отхвърли прогнозите на Съвместния комитет по данъчно облагане, че гласуваното редуциране на налозите ще усили недостига на Съединени американски щати с сред 1,1 и 1,5 трлн. $ в границите на идващото десетилетие.

Според него, за задачите на бизнес моделирането финансовото министерство залага годишен растеж от 2,9% на американката стопанска система, само че мислим, че можем да стигнем до растеж от три по към този момент %.

Стивън Мунчин също по този начин уточни, че Министерството на финансите разисква с Конгреса спомагателни средства за подкрепяне на използването на данъчния проект, който понижава лихвите за бизнеса и за обособените лица, само че в това време редуцира доста и досегашни отстъпки, като тези за държавните и локалните налози и за ипотечните лихви. Ние ще наемем забележителен брой хора, с цел да помогнем за използването на данъчната промяна, означи той.

Финансовият министър повтори, че е належащо Конгресът да вдигне тавана на дълга все път, когато държавното управление стигне покрай законоустановения предел на заемите. Той добави, че не има вяра, че Конгресът ще разреши на държавното управление да затвори краткотрайно, когато изтече сегашния краен период за повдигане на дълговия таван на 19-и януари.

Запитан по отношение на рисковете, свързани с криптовалутите като биткойна, които през последните месеци нарастнаха неимоверно, Стивън Мнучин отговори, че Министерството на финансите е основало работна група за наблюдаване на тези валути посредством Междуведомствен съвет за финансова непоклатимост.

Основната ми грижа е да не се разреши на престъпните и терористични организации да употребяват криптовалутите, с цел да правят неприятни неща, сподели той.

Мнучин добави, че ще работи с останалите страни от Г-20, с цел да се разпространяват американските правила, които изискват от емитентите на биткойни да знаят и да изследват своите клиенти, сходно на условията за естествените банкови действия. Едно от нещата върху които ще работим с Г-20 е да се уверим, че това няма да се трансформира в нещо като швейцарска банкова сметка, уточни той, визирайки криптовалутите.

Финансовият министър на Съединени американски щати изрази угриженост по въпроса, дали потребителите изцяло схващат рисковете от вложение в биткойни.

Що се отнася до централните банки, които обмислят да стартират да тиражират цифрови вместо физически валути, Мнучин сподели: Федералният запас и ние не мислим, че на този стадий има потребност от сходно нещо.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР