В петъчния ден ни предстои да станем свидетели на епизод

...
В петъчния ден ни предстои да станем свидетели на епизод
Коментари Харесай

Ши*ан руснак или началото на враждата между Даниил Медведев и Стефанос Циципас

В петъчния ден ни следва да станем очевидци на епизод №9 от съперничеството сред Даниил Медведев и Стефанос Циципас, които ще излязат на корта в Мелбърн в яростна борба за класиране на финала на Откритото състезание на Австралия, като до този миг салдото е на страната на руснака, който води с 6:2 в директните им конфликти. Залогът в идния дуела не е просто място в конфликта за купата, само че и въпрос на чест поради обтегнатите връзки посред им отпреди години.

Началото на тяхната омраза е обвързвано и с началото на тяхното съревнование и датира от Мастърса в Маями през 2018-а година. Първият мач, противопоставящ тогавашните международен №70 и международен №52, надлежно Циципас и Медведев, приключва в интерес на съветския представител, а след края на срещата напрежението сред двамата можеше да се реже с нож.

При наложителния привет сред противниците на мрежата Циципас сподели нещо на Медведев, който по-късно разкри, че гъркът го е нарекъл " ши*ан руснак ". Последва експлоадиране от страна на Даниил и той отвърна на съперника си с думите: " Човече, по-добре си затваряй устата! Стефанос, няма ли най-малко да ме погледнеш в очите? Отиваш до тоалетната в паузата сред сетовете, където се бавиш повече от 5 минути, а по-късно и не се извиняваш, че топката ти е докоснала мрежата. Мислиш ли, че си положително дете? Погледни ме! ".

В тази обстановка бе наложителна намесата на съдията на стола, който трябваше да успокои очевидно раздразнения руснак, преди Циципас да напусне корта, без въобще да обърне внимание на Даниил. Тогава Медведев се обърна към основния съдия и сподели: " Той стартира това. Той. Нарече ме " ши*ан руснак ". Смятате ли, че това е почтено? Той е просто малко дете, което не знае по какъв начин да се бие. Ако не ми беше споделил нищо, нямаше да му давам отговор, само че в случай че го прави и желае да се стига до спор, би трябвало да продължи, а той даже не ме погледна по-късно ".



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР