В пет района на Шумен започва обновление на улици, тротоари,

...
В пет района на Шумен започва обновление на улици, тротоари,
Коментари Харесай

Обновяват улици и паркове в Шумен за 7,2 млн.лв.

В пет региона на Шумен стартира обновяване на улици, тротоари, паркове и улично осветяване, ще бъдат вложени близо 7,2 млн.лв. С водосвет и алегорична първа копка започва градското благоустрояване в петък в кв.“Тракия“, където ремонтите ще трансформират 11 улици. „Кварталът ще придобие различен тип, вие го заслужавате“, обърна се към поданството кметът Любомир Христов и посочи, че единствено в този регион ще бъдат вложени близо 2,6 млн.лв. от общата сума. Освен това, скоро ще стартира саниране на междинното учебно заведение в квартала за 3,5 млн.лв., идния месец ще бъде направена първа копка и на дълго чакан християнски храм.
 trsh1901-01  trsh1901-02  trsh1901-03  trsh1901-04
Изпълнител на ремонтите е компания „Автомагистрали Черно море“ и нейният началник Димчо Димов даде обещание да съкратят периода за осъществяване, който е 200 дни, и до 4 месеца кварталът да е видоизменен с рехабилитирани пешеходни алеи, налична среда за инвалиди и ново енергоспестяващо осветяване.

Четири компании са определени да работят на петте обекта в Шумен. Останалите зони за обновяване са ул.“Тича“, която чака ремонт от десетилетия. Там ще се ремонтират освен пешеходни алеи, само че и пътната настилка за 2 млн.лв. Градинката до новата поликлиника ДКЦ-1 ще бъде актуализирана за 666 718 лева, а кръстовището на ул. „ Станционна“ и бул.„ Симеон Велики “ за близо 1,3 млн.лв. Близо 650 000 лева ще бъдат вложени за обновяване на северната зона на ул.“Съединение“ от пенсионерски клуб №7 до Съдебната палата. В региона ще се сложи ново осветяване, ще се облагородят зелените площи, ще се ремонтира и детската площадка.
Ремонтите са с помощта на извоювани планове от община Шумен по Оперативна програма „Региони в растеж“. От Европейския фонд за районно развиване са 6,101 млн.лв., а националното съфинансиране е в размер на 1,076 млн.лв.

Според зам.кметът по строителство инж.Боян Тодоров ремонтите започват незабавно с действия, които могат да се правят и в студено време – вадене на старите плочи, доставка на материали и други помощни действия. До средата на август обновлението би трябвало да е завършило и да са ремонтирани над 40 000 кв.м. паркове, тротоари, улици, междублокови пространства и детски площадки.
Снимка Авторът

01 Кметът на Шумен Любомир Христов/в средата/ обясни детайлности към старта на градското обновяване и предизвести компаниите, че ще се следи строго за качеството
02 Шефът на компания „Автомагистрали Черно море“ Димчо Димов даде обещание по-бързо довеждане докрай на ремонтите в кв.“Тракия“
03 Първата копка събра жители, които се зарадваха и на оповестения иден строеж на черква
04 Ремонтите стартираха със алегорична първа копка
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР