В пет последователни вечери от 12 до 16 август на

...
В пет последователни вечери от 12 до 16 август на
Коментари Харесай

Представят съвременно руско кино в пет поредни вечери на „Охлюва“

В пет поредни вечери от 12 до 16 август на открита сцена " Охлюва " бургазлии и гостите на града ще се насладят на модерно съветско кино. Начало на " Вечерите на съветското кино " ще даде филмът " Нашествието " - фантастика, 2017 година с режисьор Фьодор Бондарчук. Следва историческата драма " Собибор " - 2018 година с режисьор Константин Хабенский. На 14-ти август /сряда/ киноманите ще се насладят на сантименталната лента " Лабиринти на любовта ", 2015 година с режисьор Владимир Щерянов. Създателите на супер сполучливия съветски ситком " Кухня ", забавлявал публиката със своите 120 епизода побързаха да създадат и два пълнометражни кино лентата. Пригответе се за доста безумни обстановки и смях с кино лентата " Кухня. Последната борба ", 2017 година с режисьор Антон Федотов. Той ще се излъчи на 15 август. Последната лента от кино маратона е музикалната драма от 2017 година " Давай ", с режисьор Кирил Плетньов.

Всички прожекции са с вход свободен и стартират в 21.00 часа.

Тази вечер в 17:00 часа в зала " Георги Баев " на Културен център " Морско казино " се открива и експозицията " От все сърце ". Изложбата, сплотява над 40 произведения на 16 съветски художника, живеещи в разнообразни краища на България.
Класика и импресионизъм, маслена живопис и батик, керамика и графика са включени в експозицията.
" Ние се опитваме да намерим културните кодове, позволяващи да прокараме пътищата от сърцата на художниците към сърцата на феновете ", споделя Олга Рибакова, уредник на изложбата.

Изложбата е част от проявата " Руските сезони в България ", осъществена от " Сдружението на съветските художници в България " с поддръжката на Генералното Консулство на Руската Федерация във Варна и поддръжката на Община Бургас.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР