В пет града в страната Европейските дни на птиците ще

...
В пет града в страната Европейските дни на птиците ще
Коментари Харесай

Пет града в България със събития за европейските дни на птиците

В пет града в страната Европейските дни на птиците ще бъдат маркирани с разнородни събития. Това са София, Хасково, Свищов, Белене и Гоце Делчев. За 25-и следващ път BirdLife International кани хора от Европа и Централна Азия да се насладят на чудото на миграцията на птиците. Традиционно тези дни се означават в първата седмица на октомври. Европейските дни на птиците 2018 година ще се проведат на 6 и 7 октомври (събота и неделя).

Българското сдружение за отбрана на птиците (БДЗП), като сътрудник на BirdLife International, кани всички да се причислят към честванията на Европейските дни на птиците и да открият вълнуващия свят и очарованието на миграцията. Милиони мигриращи птици ще изоставен Европа тези седмици, отправяйки се към техните места за зимуване в Африка. По време на миграцията птиците преодоляват хиляди километри и минават през доста рискове, ситуирани по техните въздушни направления.

През 2018 година 38 партньорски организации (вкл. БДЗП) от 38 страни, част от мрежата на BirdLife International в Европа и Централна Азия, ще провеждат разнообразни мероприятия за необятната общност – наблюдения на птици, презентации за застрашените типове и техните миграци, екскурзии, кръгли маси и други Както всяка година BirdLife International ще води статистика за броя на хората, които ще се включат в другите начинания и за типовете и броя на птиците, които те са следили.

През 2018 година Европейските дни на птиците се координират на интернационално равнище от Natur&ëmwelt (BirdLife Люксембург). Координатор на самодейността в България е Българско сдружение за отбрана на птиците./БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР