В пет града на България от март до май 2019

...
В пет града на България от март до май 2019
Коментари Харесай

Велико Търново – домакин на изложбата Мост-Между-Културите


В пет града на България от март до май 2019 и в Организация на обединените нации Женева през есента

Вдъхновяващата галерия от 22 професионални пана със фотоси на фотографите Калина и Борис Борисови отразява новаторския метод в търсенето на разговор сред културите, който съдружие „ Мостове – Източноевропейски конгрес за разговор “ (BRIDGES CC) развива към този момент трета година.

Междукултурният юношески план „ Мост-Между-Културите “- летен лагер за деца, осъществен благодарение на община Стара Загора потвърждава, че взаимните старания на неправителствения бранш, общинските институции и компаниите от района могат да основат положително партньорство, което да дава положителни плодове.

През 2016 и 2017 година самодейността е реализирана единствено с български младежи, само че през 2018 година е сполучливо надградена в интернационален аспект. Две от организациите, част от световната мрежа на URI Europe – „ Мостове – Източноевропейски конгрес за разговор “ (BRIDGES CC) и URI Netherlands CC в партньорство с Община Стара Загора осъществиха първото интернационално издание на „ Мост-между-културите “.

Проектът се организира в две елементи, с 18 деца от България и Холандия, като участниците прекараха дружно по 4 дни във всяка една от страните. Групата се събра първо в Стара Загора от 16 до 20 юли и продължи с Хага от 27 до 31 юли 2018 година Партньори в начинанието за втората част бяха Ethics Education for Children - Arigatou International и CERITA.

Изложбата показва обособени знакови моменти, страсти, прекарвания от дните дружно, демонстрира по какъв начин 18 младежи от България и Холандия имаха опцията да опознаят хора с друга религиозна и културна еднаквост, да търсят способи да построяват мостове на доверие, допринасящи за позитивна промяна в локалните общности.

Историята на взаимното общуване през погледа на професионалните фотографи Калина и Борис Борисова дават отговор на доста въпроси и ни оказват помощ да забележим смисъла да градим мостове.

В интервала 15-22 октомври 2018 година изложбата беше показана в Народното събрание на Република България със съдействието на зам.-председателя господин Емил Христов и народните представители господин Радостин Танев и господин Милен Михов (който персонално приветства и откри събитието). След извънредно сполучливото приемане и необятен отзив на изложбата “Мост-Между-Културите” в Парламента, 24-те пана поемат на път към нови провокации в пет града на България.

В интервала от 5.03. до септември 2019 година фото-изложбата ще гостува в градовете, от където са децата, взели участие в трите издания на плана – Стара Загора, Велико Търново, Пловдив, Белица, Русе.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР