В Пещера започва саниране на още два жилищни блока по

...
В Пещера започва саниране на още два жилищни блока по
Коментари Харесай

Санират още две сгради в Пещера

В Пещера стартира саниране на още два жилищни блока по Оперативна стратегия "Региони в напредък ", оповестяват от пресцентъра на общината.

Със алегорична първа копка кметът Николай Зайчев е дал начало на строителните действия.

"Като кмет няма по какъв начин да бъда неудовлетворен първо от това, че екипът ми съумя по най-бързия и най-хубавия метод да приготви плановете за кандидатстване и в двата стадия на европейската стратегия. Имам вътрешната задоволеност от това, че стотици фамилии в Пещера живеят в по-добри жилища, които са и по-икономични, а чиновниците в няколко администрации към този момент работят при модерни условия ", е споделил кметът. Той е показал още, че паралелно с повишението на енергийната успеваемост е усъвършенствана и общата визия на Пещера.

В родопския град по Националната стратегия за енергийна успеваемост са санирани шест огромни жилищни блока, а със европейски средства са реновирани 43 жилищни здания. До момента по Оперативната стратегия са актуализирани постройките на Общинската администрация, Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи, Пожарната, Ритуалната зала и Обединения детски комплекс. В момента се работи за повишение на енергийната успеваемост и на постройката на Социалния патронаж, където се обитава и Дневния център за деца и младежи с увреждания.Там ще бъдат инсталирани фотоволтаични панели за произвеждане на електрическа енергия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР