В Пещера сградата на Общински детски комплекс е изцяло обновена

...
В Пещера сградата на Общински детски комплекс е изцяло обновена
Коментари Харесай

Сградата на ОДК в Пещера е обновена със средства по проект

В Пещера постройката на Общински детски комплекс е напълно актуализирана със средства по план, оповестяват от пресцентъра на общината.

В ремонта са вложени 406 793 лева, обезпечени по скица за даване на безплатна финансова помощ "Енергийна успеваемост в периферните региони ". Изграден е и асансьор, с цел да се обезпечи достъп до просветителната институция на трудноподвижни деца и младежи. След ремонтните действия са се оформили спомагателни пространства за работа с децата,като е станало допустимо и потреблението на тавана.

Беше извънредно значимо за Община Пещера да ремонтира тази постройка, тъй като с изключение на, че е остаряла, тя беше и доста амортизирана. С включването й в програмата за енергийна успеваемост ние демонстрираме нашето отношение към младежите на града и всички наши съграждани, които идват тук, е споделил при откриването кметът Зайчев.

В Центъра за поддръжка на личностното развиване - Общински детски комплекс в Пещера от началото на образователната 2017 година са се обучавали 172 деца на възраст от 4 до 18 години. В комплекса има школи по български национални танци, танци на народите, школа по солфеж и пиано, група за достоверен фолклор, национален хор - вокално майсторство и школа по акордеон.

От началото на 2018 година към ОДК са минали всички деца и възпитаници със специфични просветителни потребности и в този момент общия брой на децата е 206,е споделил шефът на ОДК Николай Балабанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР