В Перущица днес имаше протест срещу драстичното повишение на местните

...
В Перущица днес имаше протест срещу драстичното повишение на местните
Коментари Харесай

Жители на Перущица протестираха срещу драстичното повишение на такса смет

В Перущица през днешния ден имаше митинг против фрапантното покачване на локалните налози и такси. С близо 86% скача такса боклук, а ограничения против замърсяването няма, показаха протестиращите.

Перущица

Такса битови боклуци - нараснала с 86% по отношение на 2017, налог недвижими парцели с 50%, а данъкът за моторните транспортни средства – с 20%. Такова решение взима съвсем единомислещо локалния парламент на Перущица през декември предходната година. Най-тежко на бюджетите на перущенци се отразява таксата за боклук.

Като се прибавят и другите локални налози, издължаването става непостижимо за мнозина.

На фона на високите такси, не се виждат действителни общински дейности. „ Неподдържана инфраструктура, неефективно сметосъбиране, сметоизвазване, снегопочистване, опесъчаване... “, изброяват протестиращите в своя декларация.

От Община Перущица обясниха, че нарастването е станало неотложно след насъбрани общински отговорности, които незабавно би трябвало да се изплатят.

Освен това от три година такса боклук не е променяна, защото предложенията на кмета за постепенни нараствания не са се приемали от Общинския съвет.

Жителите на Перущица са безапелационни, че ще продължат митингите си, ще апелират решението за повишение на таксите в Административния съд и ще търсят поддръжка от Областната администрация и от Националното съдружие на общините.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР