В пернишко село не е обявен воден режим, но въпреки

...
В пернишко село не е обявен воден режим, но въпреки
Коментари Харесай

Пернишко село без режим, но и без вода

В пернишко село не е разгласен воден режим, само че все пак също няма вода. За това ни алармира четец на News.bg.

Във високите елементи на село Кралев дол вода има единствено два пъти на денонощие за по два часа.

Въпреки че по информация на читателя ни селото не се зарежда от язовир " Студена ", а има личен водоизточник, от средата на юни чешмите на хората са пресъхнали.

Неофициалният режим на водата визира стотици поданици на селото. Въпреки че те са подавали многократни сигнали до всички виновни институции и даже са събрали подписка, подкрепена от над 200 души, от ВиК-Перник са им дали отговор, че не могат да вземат отношение по казуса, тъй като нямат мониторинг над каптажа. Кметът на селото Пламен Георгиев премахнал своеволно измервателните уреди и иззел ключовете на чиновниците от водното сдружение. Така единствено той знаел какво се случва с водата на селото.

Запитване за казуса локалните изпратили и до КЕВР. Експертите от комисията дали отговор, че става въпрос за непозволено затваряне на крановете и пренасочване на водата.

На извършено преди две седмици заседание поради казуса, кметът обяснил, че ВиК не би трябвало да бъдат допускани в селото, тъй като не схващат нищо. Георгиев настоял точно той да ръководи водните ресурси, макар че хората упорствали да се срещнат с представители на сдружението и регионалния шеф на Перник, с цел да схванат от тях за какво към този момент шест месеца са принудени да живеят без вода.

Нашият екип се обърна за повече информация по случая към община Перник. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР