В Перник се отчита ръст на новозаразените като е регистрирано

...
В Перник се отчита ръст на новозаразените като е регистрирано
Коментари Харесай

За трета поредна година се отложи фестивалът ”Сурва”

В Перник се регистрира растеж на новозаразените като е записано и покачване в броя на приетите в болница. Става дума за над 125% растеж на пациентите в лечебни заведения.

Област Перник е в тъмночервената зона на разпространяването на инфекцията като съгласно данните на Националния център по заразни и паразитни заболявания С 51.46 на 100 хиляди души се е повишила заболяемостта в цялата страна. Към днешна дата тя е 547.89 на 100 хиляди души.

След първото съвещание на Националния пандемичен комитет стана ясно, че на този стадий не се планува въвеждане на по-строги ограничения, само че контролът върху спазването на съществуващите рестрикции ще бъде засилен. Междувременно здравните управляващи имат намерение да понижат продължителността на поставените под карантина случаи на COVID-19 от 14 на 10 дни, а за контактните лице изолацията да продължава 7 дни.

Фестивалът “Сурва” се отсрочва за трета поредна година. През 2020 година той не се организира поради водната рецесия в града, а през 2021 година поради ковид. Тази година дефилетата на сурвакари, кукери и бабугери трябваше да се проведат в три следващи уикенда през януари. Участие във фестивала са декларирали над 70 групи от страната и чужбина.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР