В Перник се готвят за протест заради очаквания воден режим.

...
В Перник се готвят за протест заради очаквания воден режим.
Коментари Харесай

В Перник готвят за протест заради очаквания воден режим

В Перник се готвят за митинг поради упования воден режим. Организацията тече в обществената мрежа. Сред настояванията е търсенето на правосъдна отговорност от отговорните за водната рецесия. Протестът е плануван за 20 ноември от 9 часа пред постройката на ВиК, заяви БНР.

От Здравната ревизия задължиха шефовете на учебните заведения и детските градини да обезпечават нужните количества вода за пиянство. Тя би трябвало да е минерална, изворна или трапезна. Въвеждането на воден режим се постанова поради фрапантно намалелия размер на язовир " Студена ".

Учебните и детски заведения би трябвало да разполагат с спомагателни съдове, снабдени с кранчета за измиване на ръце и съдове за задоволително количество аварийна вода за санитарните възли.

Като мярка против вероятно разпространяване на болест, е ежедневната стерилизация на подовете в пространствата. Препоръчва се неколкократното всекидневно измиване и стерилизация на тоалетните, както и стерилизация на приборите, съдовете за хранене и чашите за вода след всяка приложимост в детските заведения.

От здравната ревизия приготвят наставления за предприемане на хигиенични и противоепидемични ограничения за всички образователни и детски заведения. Те ще бъдат връчени в най-кратък период на образователните заведения и ще има непоколебим надзор за спазването им.

Припомняме, преди дни новият кмет Станислав Владимиров върна за преразглеждане оферти от ВиК график за воден режим.

На 14 ноември Владимиров съобщи, че червени лампи за воден режим в града светели още от началото на годината.

На 7 ноември беше разгласен воден режим в цяла Пернишка област. Преди това новоизбраният кмет Станислав Владимиров съобщи, че повода за водния режим е некомпетентното ръководство на ВиК-Перник.

Очаква се от 18 ноември 2019 година да стартира воден режим в района. Той ще засегне Перник и Батановци. Обхванати от водния режим са селата Голямо Бучино, Люлин, Дивотино, Мещица, Витановци, Ярджиловци, Богданов дол, Черна гора и Лесковец.

Водният режим ще засегне към 60 000 души.

Преди дни някогашен шеф на дирекция в екоминистерството запита за какво в тази сериозна обстановка не се вземе вода от язовир " Пчелина ".

Той напомни, че 1/3 от язовир " Студена " е била източена голословно. Наличието на Водноелектрическа централа " Студена " значи, че водното сдружение има интерес да черпи колкото се може повече вода от язовира за произвеждане на електрическа енергия. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР