В периода от 26 до 28 май 2021 г. участници

...
В периода от 26 до 28 май 2021 г. участници
Коментари Харесай

Шопски ансамбъл „Ради Радев“ и ПДО „Стефан Стефанов“ на гости на фестивала Лесковачка мучкалица

В интервала от 26 до 28 май 2021 година участници от Представителен Шопски отбор „ Ради Радев “ и представители на ПДО „ Стефан Стефанов “ са специфични посетители на кулинарния фестивал Лесковачка мучкалица в гр. Лесковац, Сърбия. Нашите изявени танцьори и духови музиканти ще показват богатата българска просвета в Денят на шопския фолклор, проведен в границите на фестивала.

По плана „ Магията на синергиите “, (№CB007.2.12.002), осъществен в границите на Програмата за трансгранично съдействие Interreg-IPA България-Сърбия, Община Елин Пелин и Община Лесковац, сътвориха взаимна стратегия на фестивалите в двата града. Фестивалът на Лесковачката мучкалица и Шопският празник са събития от извънредно значение за районите на Елин Пелин и Лесковац. Шопският празник е с 52 годишна история и се провежда без спиране от 1970 година С дългогодишна история и обичаи е и сръбският фестивал Лесковачка мучкалица.

Денят на шопския фолклор и Денят на Лесковачката скара са събития, които ще бъдат надграждани и обогатявани през идващите години. Комбинацията сред двете мощни страни на народите ни – фолклорът и гастрономията, слагат постоянните основи на едно партньорство, което още повече ще сближи народите ни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР