В периода от 25 февруари до 5 март 2021 година

...
В периода от 25 февруари до 5 март 2021 година
Коментари Харесай

Офицери от Военноморски сили участваха в противоподводно учение на НАТО

 В интервала от 25 февруари до 5 март 2021 година се организира едно от най-големите противоподводни учения, провеждани годишно от Военноморското командване на НАТО в Средиземно море " Dynamic Manta “. Участие в него взеха патрулни кораби, подводници, морска патрулна авиация, самолетоносач и спомагателни кораби от Втората непрекъсната военноморска група на НАТО и от Военноморски сили на Белгия, Франция, Германия, Гърция, Италия, Испания, Турция и Съединени американски щати. Паралелно с провежданите сериали на море, на брега се извършваше разбор на дейностите на участниците от Групи за непосреден анализ (In-stride Debrief Teams).

За първи път, заради усложнената епидемиологична конюнктура, обвързвана с разпространяването на COVID-19, Групите за непосреден анализ участваха в учението и работиха от личните си страни. От Щаба на флота извършваше своята активност и Групата за непосреден анализ на българските Военноморски сили. Тя беше образувана от офицери от командването на Военноморски сили и флотилия бойни и спомагателни кораби.

В рамките на учението, Групата за непосреден анализ работи в тясна съгласуваност с Военноморското командване на НАТО – MARCOM. Офицерите правиха анализ, разбор и оценка на извършените противоподводни сериали. Дейността им беше подпомагана от профилиран програмен продукт " Албатрос “. Крайният артикул беше изпращан надлежно до MARCOM и до участващите в оценения сериал екипажи.

 По време на учението беше насъбран скъп опит в работата със профилирания програмен продукт и в използването на тактиките, техниките и процедурите по противоподводна битка на НАТО. Това способства за рационализиране на теоретичната подготовка и повишение на практическите умения на участващите офицери за присъединяване в многонационални учения със съюзните сили от Алианса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР