В периода от 24 до 30 октомври служители на ГДБОП

...
В периода от 24 до 30 октомври служители на ГДБОП
Коментари Харесай

ГДБОП преустанови дейността на 11 незаконни сайта

В интервала от 24 до 30 октомври чиновници на ГДБОП са прекратили активността до 11 противозаконни уеб страницата, предоставяли настоящи музикални творби без уредени авторски и сродни права, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Сигналът е бил подаден от International Federation of the Phonographic Industry (IFPI), посредством Българската асоциация на музикалните продуценти (БАМП). Съобщението се отнася за сървъри на интернационална компания в адресното пространство на България, на които са позиционирани 11 уеб страницата, нарушаващи правата върху музикални творби като обекти на интелектуалната благосъстоятелност. Към сигнала са приложени лист на уеб сайтове и обекти, чиито права са нарушени, като https://seedpeer.me/, http://www.sumotorrent.sx/, http://nydus.org/, https://ddl-music.to/ и други

В хода на инспекцията, осъществена от ГДБОП, било открито, че интернет страниците дават достъп на своите консуматори до музикални творби без нужното по закон единодушие на правоносителите. Сайтовете били позиционирани на сървъри на интернационална компания в България, като част от тях били прикрити посредством потребление на прокси сървъри (анонимизиращи услуги) на компания от Съединени американски щати. След извършените компютърно-разузнавателни действия и издадени разпоредби, достъпът до интернет страниците е прекратен, незаконната активност е прекъсната и са предотвратени големи вреди за създателите и правоносителите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР