В периода от 21-24 ноември 2018 година в Пловдив ще

...
В периода от 21-24 ноември 2018 година в Пловдив ще
Коментари Харесай

Пловдив отново домакин на международната среща по туризъм

В интервала от 21-24 ноември 2018 година в Пловдив ще се организира Десетото юбилейно издание на интернационалната среща по туризъм. Тази година формалното разкриване, В2В платформата за срещи, както и настаняването на участниците ще бъде в " Парк и СПА хотел Марково ". Форумът ще премине под надпис " Пловдив – пътуването до Европейска столица на културата 2019 ".  

За поредна година задачата на събитието е да притегли интернационалните и български специалисти от туристическия бранш, които да споделят хрумвания, сполучливи планове и новаторски трендове в туризма. В Европейската година на културното завещание се слага акцент и върху " Римското мозаечно завещание на Филипопол “, наблягайки неговия принос за разцвета на многообразието на културно-историческото завещание и усилването на възприятието за европейска културна еднаквост.

Общият брой на участниците е 75 души от общо 50 компании - туроператори, медии, хотели и музеи. Туроператорите от България все още са 19, а задграничните - 16. Гости на събитието ще бъдат и представители на български и задгранични медии от Обединеното Кралство, Румъния, Сърбия, Швеция и други.

В програмата в четирите дни са включени презентация на Фондация " Пловдив 2019 “ на тематика " Пловдив – Европейска столица на културата 2019 “, презентация на ОИЦ на тематика: " Европейските фондове за културно завещание. ОИЦ - Пловдив благонадежден източник на осведомителни услуги “, работни срещи сред участниците (b2b),  тур с разглеждане на забележителности по маршрут " Антични мозайки “, посещаване на Фондация " Пловдив 2019 “, шоколадов тур в " Гайо шоколади “, присъединяване в формалното разкриване на фестивала " Дефиле на младото вино “, посещаване на забележителности в Стария град на Пловдив и винен тур. Откриването на 10-та юбилейна Международна среща по туризъм е на 22 ноември (четвъртък), от 09:00 в " Парк и СПА хотел Марково ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР