В периода от 20 до 24 юни български студенти имат

...
В периода от 20 до 24 юни български студенти имат
Коментари Харесай

Български студенти и докторанти ще участват в обучение на ЕКА и НАСА

В интервала от 20 до 24 юни български студенти имат опция да вземат участие в образование „ Наблюдение на Земята от оптични и радарни датчици за екологични приложения с акцент върху земеделието “. Кандидатурите са отворени за млади учени и студенти, като приоритет се дава на участници от Централна и Източна Европа.

Целта на серията курсове е да разпространят проучвателен способи и технологии от космоса, и да проведат теоретични и на практика сесии за потребление на данни от задачи на Европейската галактическа организация и НАСА с разнороден програмен продукт.

Първата част от образованието е за работа с данни от радар със синтезирана апертура (SAR) - задача Сентинел-1 и приложенията на данните в динамичността на екосистемите. Втората част от образованието ще бъде тематично фокусирана върху новите трендове в оптичните техники за отдалечено наблюдаване, с акцент върху задачите на Landsat-8 и Sentinel-2.

Обучението ще даде опция на участниците да се включат в Регионална осведомителна мрежа за Южна Централна Европа (SCLERIN), която също е обвързвана с дейностите на GEWEX (изследвания на водния цикъл) в района.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР