В периода от 09-ти до 12-ти октомври 2018 г., в

...
В периода от 09-ти до 12-ти октомври 2018 г., в
Коментари Харесай

Международна среща по проект START се проведе във Финландия

В интервала от 09-ти до 12-ти октомври 2018 година, в град Хелзинки, Финландия се организира трета интернационална среща по план “START – Sport TrAining to Run Together “, по време на която интернационалните организации от България, Италия, Португалия, Литва и Швеция, измежду които и представителите на „ Асоциация за развиване на българския спорт “ – Ивайло Здравков и Константин Занков – членове на УС, разискаха опциите за по-широко използване на методите на неофициалното обучение в областта на спорта и младежките политики. Една от най-важните тематики, които бяха наранени по време на събитието бе потреблението на спорт и физическа интензивност като инструмент за обществено включване, социализация и интеграция, както и обмена на положителни практики по тематики, като „ Обучение посредством спорт “ методология, която „ Асоциация за развиване на българския спорт “ ползва от няколко години в България и в границите на Европейската общественост. „ Обучение посредством спорт “ е формален обучителен запас, оповестен в ресурсните центрове на Европейската комисия „ Салто “ и е представяна неведнъж пред Съвета на Европа. С оглед на големите благоприятни условия на методологията за личностно развиване, обществена реализация и акомодация, от ден на ден спортни федерации на межденародно, европейско, национално и локално равнище демонстрират интерес към нейното използване. Проект СТАРТ желае да подкрепи популяризирането на доброволчеството в спорта, интеграция и социализация посредством спорт, равни благоприятни условия за присъединяване в спортни събития, здравословният метод на живот и достъпа до спорт за всички искащи.

- Основни цели на плана са:
1 Насърчаване и усилване на визията на спорта като способ за интеграция, обществено приобщаване и равни благоприятни условия и повишение на осведомеността за неговия потенциал;
2 Насърчаване на развиването на реформаторски метод (неформални методи) в спортния бранш за подсилване на пътя на образование и специализация на треньори, обучители, инструктори, преподаватели, аниматори в спортния бранш, мениджъри и служители;
3 Предаване на участниците умения и качества, нужни за потреблението на спорта като учебен инструмент и като инструмент за поощряване и подсилване на:
4 Социално-културното включване на имигранти, лица в риск, младежи и възрастни застрашени от обществено изключване;
5 Участие в спортни действия на младежи и подрастващи (мъже и жени);
6 Равни благоприятни условия сред мъжете и дамите в спорта;
7 Насърчаване и усилване на по-голямото присъединяване на имигрантите, дамите, младежите и подрастващите за поощряване на градивния разговор сред другите социално-културни групи.
8 Нови благоприятни условия за учене за тези, които желаят да станат треньори, обучители, инструктори, педагози в спортния бранш, с цел да усилят опциите и шанса си за пускане на нова работа.

По време на визитата, участниците в него разискаха в детайли дейностите по плана досега и всички останаха извънредно удовлетворени от практическите умения и новите познания, които научиха по време на мероприятието, както и от новаторските практики и способи, които домакините от HNMKY/Helsinki YMCA ползват за по-успешната интеграция, социализация, акомодация и бъдеща реализация на младежите във Финландия. Международната среща даде опция да се обменят положителни практики и действия за развиване на методологията „ Обучение посредством спорт “ и бе от изключителна изгода за специалистите, които работят по тематиката.
Настоящата среща е част от план „ START – Sport TrAining to Run Together “ съ-финансиран по стратегия „ Еразъм+ “ на Европейския съюз.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР