В периода на пандемия и книгите, върнати в библиотеката, минават

...
В периода на пандемия и книгите, върнати в библиотеката, минават
Коментари Харесай

В периода на пандемия и книгите в библиотеката минават през карантина

В интервала на пандемия и книгите, върнати в библиотеката, минават през карантина, сподели в изявление за Българска телеграфна агенция основният библиотекар на Регионална библиотека "П. Славейков " във Варна Даниела Канева.

По думите й сега работата на сътрудниците й е съсредоточена най-много върху дигитализирането на разнообразни обекти от фондовете на културната институция.

Отбелязваме Световния ден на книгата

Според Канева рецесията е върнала фокуса върху библиотеките като източници на тествана и достоверна информация. Позицията на Канева е, че четенето на книги не е самоцел, а насочна точка за личностно израстване и образуване на общество от дейни и изобретателни жители с сериозно мислене.

Тя споделя, че макар развиването на електрониката, младежите имат интерес към "книжните носители " и с горделивост прецизира, че през предходната година Варненската библиотека е имал повече от 5 хиляди читатели под 18-годишна възраст.

Ако родителят или учителят покаже на младежа пътя към библиотеката, то той самичък намира какво може да прави в нея, тъй като това не е място, където получава команди, а разполага с опцията да показва своя избор, счита Канева. По думите й това е дребната стъпка, с цел да могат младежите да осъзнаят своя избор като зрели хора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР