В периода между 5 и 16 май e възможно вече

...
В периода между 5 и 16 май e възможно вече
Коментари Харесай

Италианският ”Република”: Очаква се да овладеем епидемията през май

В интервала сред 5 и 16 май e допустимо към този момент да няма нови случаи на болест с ковид в Италия, написа в. ”Република ”.
Италианският ежедневник се базира на статистически калкулации на основания в Рим анализаторски Институт Енауди за стопанска система и финанси. Оценките на специалистите взимат поради данните, оповестявани всеки ден от италианската Гражданска отбрана за броя на случаите на болест с ковид в страната.

На базата на данните на Гражданска отбрана специалистите от Института Енауди даже са създали калкулации за всяка италианска област поотделно и от тях излиза, че на 6 април Трентино Алто Адидже ще стане първият италиански регион с нито един нов случай на болест. На 7 април нулиране ще има в Лигурия, Умбрия и Базиликата, а след това на 8 април във Вале Д`Аоста. На 9 април ще има нулиране в Пулия, а на 10 и на 11 април - във Фриули Венеция Джулия и Абруцо. Нулиране във Венето и Сицилия ще има на 14 април. В Пиемонте това ще стане на идващия ден. В Лацио - на 16 април, а в Калабрия - ден по-късно. В Кампания ще има нулиране на 20 април, в Ломбардия - на 22 април, в Емилия-Романя - на 28 април, а в Тоскана - на 5 май, написа още Българска телеграфна агенция.

Според прогнозите първата възможна дата без нито един нов случай в Италия е 5 май, само че това е най-оптимистичният сюжет. Крайната дата съгласно по-малко оптимистичния сюжет е 16 май.

Същeвременно Висшият съвет по опазването на здравето на Италия предизвести, че ситуацията в страната няма да се възстановява изведнъж, на съответна дата, а поетапно. Сега задачата на управляващите е да създадат по този начин, че да няма нови огнища на болест, каквито имаше в Северна Италия. Според Висшия съвет страната върви в вярна посока.

За шести следващ ден в най-тежко засегнатата от епидемията от новия ковид италианска област Ломбардия се следи понижаване на новите случаи на болест, написа в. " Република ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР