В периода между 2020 и 2027 г. правителството на Русия

...
В периода между 2020 и 2027 г. правителството на Русия
Коментари Харесай

Русия задели 127 млрд. рубли за ядрен ледоразбивач

В интервала сред 2020 и 2027 година държавното управление на Русия ще задели 127 милиарда рубли (малко над 2 милиарда долара) за строителството на нуклеарен ледоразбивач от плана 10510 " Лидер ", оповестяват съветските медии.

Съответното разпореждане от 15 януари, подписано от Дмитрий Медведев в навечерието на оставката му като министър председател, беше оповестено на формалния интернет портал за правна информация.

В сряда Медведев разгласи пред президента Владимир Путин, че цялото държавно управление подава оставка. Президентът предложи на Медведев поста заместник-председател на Съвета за сигурност, в границите на който той ще се занимава с тематиките за защитата и сигурността.

Съдейки по оповестения документ, държавната корпорация " Росатом " е клиент за строителството на ледоразбивача.

В решението се показва, че нуклеарният ледоразбивач от план 10510 " Лидер " би трябвало да бъде въведен в употреба през 2027 година

По-рано беше обявено, че нуклеарният транспортен съд от плана, умислен като най-мощния нуклеарен ледоразбивач в света, ще бъде издигнат от корабостроителния комплекс " Звезда ", създавайки консорциум, управителен от " Роснефт ".

Предвижда се строителството на три ледоразбивача " Лидер ". Те ще са нужни за целогодишна навигация по Северния морски път. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР