В периода между 2008 и 2011 г. инженерите на Porsche

...
В периода между 2008 и 2011 г. инженерите на Porsche
Коментари Харесай

Porsche призна за манипулации на вредните емисии в бензиновите си модели

В интервала сред 2008 и 2011 година инженерите на Porsche са занижавали данните за нездравословните излъчвания на бензиновите модели на компанията, измежду които 911 и Panamera, оповестява Bild am Sonntag. Германският производител разгласи, че стартира вътрешно следствие за осъществяваните операции.

От публична позиция на Porsche по въпроса излиза наяве, че са " открити проблеми " с " преразглеждане на техническите и нормативни аспекти " на създаваните коли, за което са известени Федералната работа за моторни транспортни средства (KBA), Щутгартската прокуратура и управляващите в Съединени американски щати. В документа се приказва за противозаконни софтуерни промени, които могат да повлияят на работата на изпускателната система и съставените елементи на мотора.

Porsche към този момент бе уличена в аналогични операции с нездравословните излъчвания на дизеловите си модели. През май предходната година немският производител бе санкциониран с €535 млн., €531 млн. от които за приемане на противозаконна икономическа полза, а с €4 млн. - за немарливост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР