В периода 6-7 март агенция проведе симулационно гласуване за народни

...
В периода 6-7 март агенция проведе симулационно гласуване за народни
Коментари Харесай

Барометър: След симулационно гласуване: Шест сигурни формации в следващия парламент

В интервала 6-7 март организация организира симулационно гласоподаване за народни представители. 1050 пълнолетни български жители се включиха в симулацията, като дадоха своя глас в спонтанни пунктове за гласоподаване, отбелязвайки на макет на бюлетина своя избор. Симулацията „ парламентарни избори “ се организира в София, Стара Загора, Русе, Казанлък и други по-малки обитаеми места.
Характеристики на изследването
Период на осъществяване на проучването: 6-7 март 2021 година Методология: Количествено изследване. Представителност: популацията на България с изборни права. Обем на извадката: 1050 души на възраст над 18 година Не е посочено изследването да е платено от външен гарант.

Обработените данни от подадените в урните гласове демонстрират, че в идващото национално заседание биха попаднали шест политически сили – ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Вътрешна македонска революционна организация, ИТН и Демократична България. Обединението „ Изправи се. Мутри вън “ на Мая Манолова и така наречен Отровно трио остава под чертата.
Методът „ симулационно гласоподаване “ отразява единствено настройките на твърдо решените да гласоподават и уверени в желанията си гласоподаватели – настройките на твърдия електорат на политическите сили.
Резултатите от извършената симулация демонстрираха, че все по-категорично активизира своя електорат и печели гласовете на 33% от участниците. остава на второ място, само че изостава от ден на ден с 20% поддръжка. Продължаващите процеси на разделяне и разпад в столетницата водят до отлива на гласоподаватели към тях. Забелязва се и прекосяването на знакови фигури, свързани с Българска социалистическа партия към изборните описи на други обединения, което също води до преразпределение на гласоподаватели. могат да разчитат на безусловната поддръжка на обичайния си електорат – 9,5%.
 Барометър: Слави Трифонов е новият Бареков, ще получи под 2% доверие " Барометър ": Слави Трифонов е новият Бареков, ще получи под 2% доверие
" Новият състезател " на българската политическа сцена Слави Трифонов и вероятно основана от него партия, би би получила 1,7% при провеждан...
– Българско национално придвижване означават забележителна готовност, като притеглят и консолидират гласовете в патриотичния бранш и уголемяват кръга на симпатизантите си – пенсионери, млади и образовани, военни. С оповестената си гражданска квота и прекосяването на лица от други политически сили към техните листи, те съумяват да привлекат и гласоподаватели на други политически обединения, които до неотдавна са били отвън обичайна им поддръжка. Вътрешна македонска революционна организация има действителния късмет да получи 10%.
Партията на Слави Трифонов събира 8,6% % от подадените в симулацията гласове. Може да се означи, че има забележителна разлика в гласовете, които групировката събира в столицата и в останалите обитаеми места – с изразителен превес на поддръжка отвън София. Точно противоположна е обстановката с, които означават забележителна поддръжка в столицата и съвсем алегорична отвън нея.
При дребните партии растеж се вижда при партия „ Движение на непартийните претенденти “ с 1,6%.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР