В периода 27-30 август 2019 в Букурещ (Румъния) се проведе

...
В периода 27-30 август 2019 в Букурещ (Румъния) се проведе
Коментари Харесай

Международна среща за традиционните игри се проведе в Румъния

В интервала 27-30 август 2019 в Букурещ (Румъния) се организира трета интернационална среща и уъркшоп по план “The Game”. Срещата събра представители на партньорските организации от България, Хърватска, Турция и Румъния. От страна на “Асоциация за развиване на българския спорт “ взеха присъединяване Калинка Гударовска, член на УС на АРБС, Диана Хаджиангелова, Теодор Петров, Ивелина Димитрова и Велина Андонова, доброволци в организацията.

Целта на плана е от ден на ден деца и младежи да бъдат физически дейни, чрез използване разнообразни обичайни игри, практикувани в Европа. По време на плана се организират редица изследвания и представяния в партньорските страни, за дейно да бъдат стимулирани от ден на ден младежи да спортуват по един елементарен, наличен и занимателен метод.
По време на срещата, с изключение на обмяна на опит сред партньорските организации, се организира и уъркшоп по тематиката, както и имплементиране на методологията посредством осъществяване на образование на спортни учители и треньори. Организира се и посещаване в музея на спорта на Румъния и състезателен ден, по време на който се приложиха обичайните игри на другите страни с локална група възпитаници. Традиционните игри към този момент се популяризират в спортни клубове и учебни заведения в партньорските страни и доближават до от ден на ден младежи в Европа. Проект “The Game “ е съфинансиран по стратегия “Еразъм+ “ Спорт на Европейската комисия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР